Πλήθος άρθρων γράφτηκαν μετά την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Αλήθειες μαζεμένες, που πονούν, αλλά δεν απαξιώνουν, ούτε εκμηδενίζουν. Αποτυπώνουν απλά την κατάληξη ενός σπουδαίου και αποτελούν την ίδια στιγμή τη βάση, στηριζόμενοι στην οποία μπορούμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά στη συνέχεια.

Αντίστοιχες ήταν οι τοποθετήσεις από πολλούς σκιτσογράφους. Με καυστικό τρόπο σχολιάζουν την αντίφαση μεταξύ της εικόνας του Μίκη Θεοδωράκη την Κυριακή στο εθνικιστικό συλλαλητήριο και του παρελθόντος του. Από τη μία η ομιλία μπροστά σε ένα κοινό γεμάτο από ναζί και από την άλλη, η εξορία, οι βασανισμοί από τη χούντα, τα τραγούδια για τη γενναία αντίσταση της Αριστεράς και κάθε αγωνιστή για μια ελεύθερη -και από σύνορα- κοινωνία.

Τέσσερα σκίτσα που σχεδιάζουν τη σκληρή πραγματικότητα για έναν άνθρωπο που αγαπήθηκε πολύ, όμως πλέον δεν έχει δικαιολογία καμιά.

 

Του Κώστα Μπεκιάρη

 

Του Σπύρου Δερβενιώτη

Του Lobonium

 

Του Πάνου Μαραγκού

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X