Την ομόφωνη καταδίκη του χρυσαυγίτη Θεόδωρου Κολιογιάννη αποφάσισε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για το αδίκημα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συρροή και από κοινού σε βάρος μελών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στο Κερατσίνι, την ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Ο Κολιογιάννης καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα σε 20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Θυμίζουμε ότι ο Κολιογιάννης μαζί με άλλα 10-15 άτομα της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής τον – ήδη καταδικασμένο για άλλες επιθέσεις – υποψήφιο βουλευτή Νεκτάριο Σαλούφα επιτέθηκαν την ημέρα των εκλογών της 25/1/2015 σε μέλη και φίλους του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στο Κερατσίνι, στο σχολείο του Παύλου Φύσσα, που λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο. Οι δράστες χτύπησαν συνολικά τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία μία γυναίκα, με γροθιές και με τα κράνη τους, καταφέροντας σε βάρος τους χτυπήματα στο κεφάλι. Κατηγορούμενος μαζί με τον Κολιογιάννη ήταν και ο χρυσαυγίτης Εμμ. Παπαδάκης, που εν τω μεταξύ απεβίωσε.

Εντύπωση προκάλεσε ότι κατά τη σύλληψή τους και την εξέτασή τους, οι Κολιογιάννης και Παπαδάκης επέδειξαν το χαρτί “επόπτη” της Χρυσής Αυγής, θεωρώντας ότι η “πολιτική ιδιότητα” θα τους προστάτευε από τη λογοδοσία για τις εγκληματικές πράξεις που είχαν τελέσει.

Αιτούμενος την χορήγηση ελαφρυντικού, ο δικηγόρος του απόντος κατηγορούμενου δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν “μεμονωμένο”, ο κατηγορούμενος “έχει ξεκόψει πλέον” από την οργάνωση και ότι έχει πλέον μετακομίσει στην Άρτα. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος με την αιτιολογία ότι “ο τρόπος και η φύση της πράξης δεν συγχωρούν ελαφρυντικά”, θέση που υιοθέτησε ομόφωνα το δικαστήριο.

Πηγή: jailgoldendawn.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X