Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook  πήρε θέση απέναντι στην επίθεση που δέχτηκε ένα γκέι ζευγάρι γυναικών στο Λονδίνο.

Οι δύο κοπέλες γρονθοκοπήθηκαν μέσα σε λεωφορείο στην βρετανική πρωτεύουσα από άγνωστους άνδρες, οι οποίοι τους ζητούσαν επίμονα να φιληθούν μπροστά τους κάνοντας παράλληλα σεξιστικά σχόλια και άσεμνες χειρονομίες. Όταν οι κοπέλες αρνήθηκαν, η απάντηση των ανδρών ήταν οι μπουνιές.

Η μία από τις κοπέλες, η 28χρονη Μελάνια Γκέιμονα ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία με την ίδια και την κοπέλα της καλυμμένες με αίματα για να γνωστοποιήσει το απίστευτο περιστατικό που βίωσαν.

“Εντελώς σοκαριστικό. Δεν πρέπει και δεν θα ανεχτούμε αυτή την ομοφοβική και μισογυνική βία στην κοινωνία μας. Αλληλεγγύη στη Μελάνια και την Κρις και σε όλα τα μέλη της LGBT+ κοινότητας για όλα όσα υπομένουν επειδή απλά είναι αυτό που είναι”, έγραψε ο Κόρμπιν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια