Την αθώωση της καθαρίστριας του Βόλου Δήμητρας Τσιαντάκη πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή προς την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη η 53χρονη καθαρίστρια από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

Η Δήμητρα Τσιαντάκη καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη επειδή προσελήφθη στο δημόσιο ως καθαρίστρια, προσκομίζοντας πλαστό απολυτήριο δημοτικού, καθώς δεν είχε αποφοιτήσει.

Η αντεισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους γι’ αυτή την οργανική θέση. Όπως επισήμανε, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά απάτη σε βάρος του Δημοσίου πρέπει να παραγραφεί.

Η Δήμητρα Τσιαντάκη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου μαζί με την κόρη της, τον σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της ήταν και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Σε δήλωσή της μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας ανέφερε: «Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτειά μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου.»

Η υπόθεση της είχε καθαρίστριας είχε συζητηθεί στο Ζ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω της σοβαρότητας παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X