Μία είδηση που πέρασε στα ψιλά κατά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ήταν η ψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων.

Την τροπολογία εισήγαγε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος επικαλέστηκε το… καλοκαίρι.

Ο Κ. Κατσαφάδος υποστήριξε ότι η κατεδάφιση αφορά κυρίως αυθαίρετες εγκαταστάσεις αναψυχής ή τουρισμού και, κατά συνέπεια, «η κατεδάφισή τους σε 30 ημέρες εντός του θέρους θα έχει παρενέργειες όχι μόνο στις επιχειρήσεις που έχουν αυθαιρετήσει, αλλά και στους απασχολούμενους σε αυτές, τους επισκέπτες και την εικόνα τουριστικών περιοχών».

Η τροπολογία προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, με τον Κώστα Μπάρκα βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για φωτογραφική διάταξη. «Μόλις έναν χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι. Μια ακόμη φωτογραφική τροπολογία, που ψήφισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μουλωχτά, υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X