Ήταν πριν δύο περίπου μήνες όταν ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα διαβεβαίωνε για πολλοστή φορά, ότι οι φυλακές του Γκουαντάναμο αναμένεται να κλείσουν.

Όπως όμως και όλες τις προηγούμενες φορές, έτσι και αυτή, τα λόγια αυτά όχι μόνο διαψεύστηκαν πανηγυρικά, αλλά οι απάνθρωπες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στις φυλακές εναντίον κρατουμένων, εντείνονται, ενόψει μάλιστα Ραμαζανιού.

Περισσότεροι από 100 κρατούμενοι συνεχίζουν την απεργία πείνας τους. Από αυτούς, οι 45 υποβάλλονται σε αναγκαστική σίτιση, μια επώδυνη διαδικασία όπου ένας μακρύς, λεπτός πλαστικός σωλήνας μήκους ενός περίπου μέτρου εισέρχεται από τη μύτη για να φτάσει βαθιά στον οισοφάγο.

Αρχηγοί της μουσουλμανικής κοινότητας, αλλά και ο δημοφιλής ράπερ Mos Def, γνωστός σήμερα με το όνομα Γιασίν Μπέϊ, ζητούν από τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα να σταματήσει την πρακτική κατά τη διάρκεια της μηνιαίας νηστείας. Οι εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στις Η.Π.Α. πιστεύουν πως είναι λάθος να υποβάλλονται οι κρατούμενοι του Γκουαντάναμο σε αναγκαστική σίτιση, αλλά δείχνει ιδιαίτερη ασέβεια όταν αυτή γίνεται κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X