Την εμπλοκή των ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων στις «επιχειρήσεις ανάσχεσης» των προσφυγικών κυμάτων σχεδιάζει ο ηγέτης της φασιστικής «Λέγκας», αντιπρόεδρος της Ιταλίας και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Προσπαθώντας να ικανοποιήσει τον ευσεβή πόθο του να δει πλοία του πολεμικού ναυτικού της χώρας-που δεν τα ελέγχει ο ίδιος- να σταματούν και να συλλαμβάνουν εν πλω πλοία ΜΚΟ που μεταφέρουν μετανάστες, ο Σαλβίνι, έφτασε στο σημείο να παραβιάσει ακόμη και το αστικό Σύνταγμα της χώρας, καθώς έστειλε απευθείας επιστολή στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητώντας την εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγές των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτηρίζουν την επιστολή του Σαλβίνι ως «μία πραγματική ανάμειξη άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ιστορία της δημοκρατίας», μιλώντας στο πρακτορείο Ειδήσεων, «and Kronos». Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ό,τι συνέβη παραβιάζει κάθε αρχή και πρωτόκολλο και συνιστά ένα είδος αήθους πίεσης απέναντι στον αρχηγό του γενικού επιτελείου, στρατηγό Έντσο Βετσαρέλι.

Από την πλευρά του, ο Σαλβίνι απαντά πως η «οδηγία του είναι αναγκαία και πέρα για πέρα νόμιμη γιατί υπαγορεύεται από την έκτακτη ανάγκη ενός επικείμενου κινδύνου». Πηγές του υπουργείου του, δε, επισημαίνουν πως το άρθρο 12 του κανονισμού για τη μετανάστευση προβλέπει ότι «μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολεμικά πλοία για να συνδράμουν τη δράση της αστυνομίας σε θαλάσσιες επιχειρήσεις». Επίσης, ότι το άρθρο 11 επιτρέπει στον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει τις ευθύνες «που πηγάζουν από τα αναγκαία μέτρα για τον ενιαίο συντονισμό των ελέγχων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ιταλίας».

Για το υπουργείο Εσωτερικών ο κίνδυνος προέρχεται από τις νέες συγκρούσεις στη Λιβύη, που σύμφωνα με τον Σαλβίνι θα έχει και την πιθανότητα «εισβολής» εκατοντάδων ισλαμιστών μαχητών από τη Λιβύη εν μέσω των άνω των 800.000 προσφύγων, που ενδέχεται να εγκαταλείψουν άρον – άρον την εμπόλεμη χώρα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X