«Η πορεία του Πολυτεχνείου ήταν σχετικά ειρηνική, τα επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των κουκουλοφόρων ήταν περιορισμένα» θα μπορούσε να ακούσει κάποιος στο δελτίο των 8 κάποιου μεγάλου καναλιού, για όσα συνέβησαν χθες, ανήμερα της 17 Νοέμβρη.

Η γιαγιά μου εκείνη την ώρα τρώει βραδινό μαζί με τον παππού μου: «Α τα παλιόπαιδα τι έκαναν πάλι» θα σχολιάσει απογοητευμένη και έπειτα από λίγο θα συνεχίζει να γκρινιάζει για τους ξεπουλημένους πολιτικούς που της μείωσαν τη σύνταξη. Αυτούς, που η ίδια ψήφιζε τόσα χρόνια.

Μία μέση νοικοκυρά, που θεωρεί το ιντερνέτ και τους υπολογιστές πολύ περίπλοκους για να μάθει να τους χειρίζεται στα 50, ανοίγει την τηλεόραση και προσηλωμένη παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις της πορείας. Ο γιος της κατέβηκε στο κέντρο και μαζί του πήρε μαύρο κασκόλ και μαύρο φούτερ με κουκούλα. «Το παιδί μου είναι από αυτούς, τους μπάχαλους; Αποκλείεται», αναρωτιέται δυνατά την ώρα που του “πατάει” μία τέλεια τσάκιση στο τζιν με το σίδερο. Εκείνη την ώρα, όμως, ο γιος της χωρίς να “προκαλέσει” καθόλου, βρίσκεται αιμόφυρτος στη μέση του δρόμου από το γκλομπ ενός αστυνομικού.

Αυτό που δεν θα μάθουν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι τα ΜΑΤ χθες μας έπνιξαν στα χημικά μόνο και μόνο για να διασπάσουν την πορεία, χωρίς να προηγηθεί το παραμικρό από τους διαδηλωτές. Ότι τα ΜΑΤ σχεδόν σε κάθε πορεία πνίγουν τους διαδηλωτές στα χημικά. Ότι πλάκωναν στο ξύλο και συνελάμβαναν οποιοδήποτε ήθελαν. Ότι πήγαν στα Εξάρχεια, έσπασαν μαγαζιά, μπήκαν παράνομα σε σπίτια, έδειραν κόσμο και εργαζομένους και έκαναν περιπόλους στους δρόμους για να τραμπουκίσουν οποιοδήποτε φαινόταν ότι μόλις είχε φύγει από την πορεία. Ότι αυτή η αστυνομία δεν μας προστατεύει και αυτός ο Πρύτανης δεν θέλει το καλό μας.

Γιατί όταν ακούς την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του MEGA να κάνει λόγο για «ομάδα αντιεξουσιαστών που προκαλεί επεισόδια στα Εξάρχεια» και έπειτα βλέπεις τις άλλες, τις καθαρές και αληθινές εικόνες τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει τρομερά λάθος με την ελληνική τηλεόραση. Τότε επιβάλλεται να προσπαθήσεις να ανοίξεις τα μάτια όσων εξακολουθούν να ανοίγουν τις τηλεοράσεις τους για να μάθουν την αλήθεια.

via1

O Γερμανός φοιτητής Erasmus, που χτυπήθηκε χθες στην πορεία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια