1. Δολοφονία μιας γυναίκας απο τον σύντροφό της τον οποίο χώρισε και εκείνος την σκότωσε. Έγκλημα πάθους το είπαν στα ΜΜΕ καλό παιδί ήταν λέει η γειτονιά, δεν έδινε δικαιώματα.
2. Δολοφονία ενός Αλβανού στην Κέρκυρα επειδή αντέδρασε στα ρατσιστικά σχόλια ενός φασιστα.
3. Άγρια δολοφονία στη Ροδο από “καλά παιδιά”, επειδή η κοπέλα είπε όχι στην ερωτική συνεύρεση μαζί τους.
4. Αγριος ξυλοδαρμος εργαζομενου από τον εργοδότη του για την παραίτηση του πρώτου καθώς δούλευε ανασφαλιστος όπως συνειδητοποίησε
5. Βιαιοπραγία σε συλληφθέντα από ματατζη ενώ ο πρώτος δεν προέβαλε καν αντίσταση ή οτιδήποτε.
6. Βόλτα Μπακογιάννη με χρυσαυγιτη στον Άγιο Παντελεήμονα
7. Απόπειρα βιασμού στην Κορινθίου καθώς γύριζε σπίτι της
8. Γελακια και αστειακια στην εκπομπή του Αρναούτογλου και καμιά σοβαρή τοποθετηση για την βία ενάντια των γυναικών
9. Θιγμένος Σεφερλής γιατι δεν έγινε η παράσταση του, ρατσιστικό λέει και υποστηρίζει ότι κάνει χιούμορ και δεν έχει πρόθεση να προσβάλλει αλλά αυτό είναι το χιούμορ από τη ζωή βγαλμένο. Μάλιστα, από τη ζωή βγαλμένο να γελοιοποιείς γκέι, αδύνατους, χοντρούς, γυναίκες οι οποίες παρουσιάζονται ως ηλίθιες, γλάστρες και χωρίς άποψη. Χιούμορ οι πισωγλεντηδες.

Αναρωτιόμαστε ακόμα πως φτάσαμε ως εδώ; Έχουμε ενδοιασμούς για την σοβαρότητα και την κρισιμότητα του ζητήματος του φασισμού στην πραγματικότητα μας;

Η ελευθερία του λόγου, της σκέψης, των κινήσεων, της επιλογής τιμωρείται με κακοποίηση ή θάνατο. Πώς τ’ αφήσαμε να συμβούν όλα αυτά τόσα χρόνια; Με το δεν πειράζει “ενα μεμονωμένο περιστατικό είναι μην ανησυχείτε”. Γυρίστε μια δεκαετία πίσω και μετρήσετε ποσα “μεμονωμένα περιστατικά” συνέβησαν και φτάσαμε σήμερα να μην αναστατωνομαστε ιδιαίτερα με εξωπραγματικά επίπεδα βίας.

Ας παραδεχτούμε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για μια ζοφερή πραγματικότητα που αρνουμαστε να αντίκρυσουμε κατάματα γιατί είναι επώδυνο να αναγνωρίσουμε την ευθύνη μας απέναντι σε όλα αυτά.. και η ευθύνη είναι η σιωπή μας, η ανοχή μας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια