Αν και ο καυτός Ιούλιος που διανύουμε επιβάλλει  τοπία με θάλασσες και ειδυλλιακές  παραλίες, τα έργα του ζωγράφου Guram Dolenjashvili , είναι τόσο εντυπωσιακά που οποιαδήποτε “ζεστή” εποχή αδυνατεί να σταθεί εμπόδιο ώστε να αναβάλουμε το ταξίδι στον παγωμένο του κόσμο. Έξαλλου μια δροσιά ανάσας και κρύου , έστω και μέσα από πίνακες ζωγραφικής, κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Χαρακτηριστικό του Γεωργιανού ζωγράφου Guram, είναι να αποτυπώνει τοπία  xρησιμοποιώντας μοναχά ένα χρώμα, αυτό δηλαδή που καταφέρνει να αφήσει πίσω του ένα μολύβι από γραφίτη, πάνω στο χαρτί. Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι απλά όπως απλή είναι και  παλέτα των χρωμάτων του, αλλά το αποτέλεσμα φαντάζει μαγικό.

Τοπία χιονισμένα, που αποτυπώνουν στις μικρές διαστάσεις του καμβά όλη την άγρια ομορφιά που φέρνει μαζί του ο χειμώνας. Μονοπάτια παγωμένα και σπίτια γεμάτα με χιόνι είναι δύο μοτίβα που συναντάει κανείς συχνά πυκνά στις δημιουργίες του συγκεκριμένου ζωγράφου.

Αν και συγκαταλέγεται στους ρεαλιστές ζωγράφους, αντλώντας έμπνευση από τους δύο μετρ του είδους, τον  Ivan Shishkin και τον Yuly Klever, οι σουρεάλ πινελιές κάνουν συχνά την εμφάνιση τους στους πίνακες του.

Τα τοπία που ζωγραφίζει δεν είναι αληθινά αλλά αποκυήματα φαντασίας. Αν και η φύση είναιη υπεύθυνη για τοπία που πολλές φορές ξεπερνούν την ομορφιά και την τελειότητα ακόμα και αυτών που έχουν ζωγραφιστεί από τους πιο άρτιους καλλιτέχνες, τα δικά του εκπέμπουν μια απόκοσμη ομορφιά. Οι λεπτομερείς τους είναι πολύ καλά προσεγμένες, προσδίδοντας στους πίνακες μεγάλη δόση αληθοφάνειας.

Πλέον έργα του εκτείνονται στις μεγαλύτερες γκαλερί Τέχνης στη Ρωσία αλλά και στην πατρίδα του ενώ εδώ και σχεδόν 10 χρόνια αποτελεί επίτιμο μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών.

 

pencil2

 

 

pencil3

 

 

pencil4

 

pencil6

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια