Ο καλλιτέχνης Vahit Tuna κρέμασε σε τοίχο στην Κωνσταντινούπολη 440 ζευγάρια τακούνια με σκοπό να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας στην Τουρκία, η οποία σκοτώνει εκατοντάδες γυναίκες κάθε χρόνο, αθόρυβα και σιωπηλά, πίσω από τους τοίχους των σπιτιών τους. Κυρίως, για να βάλει όσους έρχονται αντιμέτωποι με το έργο τους «στα παπούτσια» αυτών των γυναικών.

Συγκεκριμένα, μόνο το 2018 440 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους συζύγους τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια