Απίστευτο κι όμως αληθινό, αυτό που συμβαίνει με τις τουρκικές προκλήσεις και τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς στα γήπεδα ως ένδειξη συμπαράστασης στα στρατεύματα της χώρας τους που βομβαρδίζουν τους Κούρδους στη βόρεια Συρία

Μετά την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών μια τούρκικη ομάδα μεταναστών στο Βέλγιο, η Τουρκσέ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την βελγική ομοσπονδία, επειδή οι ποδοσφαιριστές της, ακόμα κι αυτοί της Κ10 (!) χαιρέτισαν στρατιωτικά, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στην εισβολή…

Ο σύλλογος μάλιστα επικροτεί τις ενέργειες αυτές και δεν διστάζει να βάλει μπροστά δεκάχρονα παιδάκια, δηλητηριάζοντας τις καρδιές τους με ένα κατάπτυστο μήνυμα στα social media: «Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του τουρκικού έθνους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Τουρκσέ, Μπασίρ Χαραμάτ από την πλευρά του τόνισε εντελώς κυνικά πως «δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τόσος ντόρος με το χαιρετισμό των νεαρών παικτών. Κάθε χρόνο κάνουμε τέτοιες φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν υπήρχε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας θα το κάναμε. Γιατί τόση ευαισθησία;».

Όπως ήταν φυσικό οι αντιδράσεις των Βέλγων ήταν έντονες. Πρώτος ο υπουργός Αθλητισμού της Φλάνδρας, Μπεν Βέιτς είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει».

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η Τουρκσέ:

Söz konusu vatansa gerisi teferruata girer.Bu turk armasınıda laıkiyle taşımak boynumuzun borcudur Beringenden selam olsun Aslan yürekli Askerlerimize .Turkse fc Beringen 5-Lummen Fc-3

Gepostet von Turkse Fc Beringen am Samstag, 12. Oktober 2019

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια