Τουρκία αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες κόντρα στην Αλβανία για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, όμως ένα γκολ του Τοσούν στο 90ο λεπτό έλυσε το γόρδιο δεσμό, και χάρη στο τρίποντο που πήρε η γειτονική χώρα (1-0) έχει πλέον πολύ μεγάλες πιθανότητες να δηλώσει παρούσα στην τελική φάση της διοργάνωσης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αυτό πάντως που συζητήθηκε ιδιαίτερα αμέσως μετά το ματς και επισκίασε ακόμα και το σημαντικό αποτέλεσμα υπέρ της γειτονικής χώρας ήταν η επιλογή των Τούρκων διεθνών να ανακατέψουν το ποδόσφαιρο με την πολιτική.

Και αυτό γιατί χαιρέτησαν όλοι τους στρατιωτικά κοιτώντας προς τις εξέδρες, θέλοντας ουσιαστικά να στηρίξουν την εισβολή της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, με τις πολεμικές τους συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές να έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και αθώους πολίτες.

Ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μένει να δούμε αν θα επιληφθεί η UEFA, καθώς στο παρελθόν έχει δείξει πως δεν ανέχεται την αποστολή πολιτικών μηνυμάτων μέσω του ποδοσφαίρου και έχει προχωρήσει σε επιβολή προστίμων.

Πηγή: Gazetta

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X