Σφοδρή κριτική δέχεται ο Τούρκος ποδοσφαιριστής Enver Cenk Şahin μετά από μία ανάρτηση που έκανε στο Instagram, όπου επικροτεί την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Μάλιστα η ομάδα στην οποία αγωνίζεται, η Σένκτ Πάουλι πήρε σαφή θέση για το ζήτημα παίρνοντας αποστάσεις από τον ποδοσφαιριστή της σε σχετική της ανακοίνωση.

Ο Şahin ανέβασε μια φωτογραφία της τουρκικής σημαίας στο λογαριασμό του στο Instagram, προσευχόμενος για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Η γερμανική ομάδα αντέδρασε σε αυτή την ανάρτηση ενώ και οι οργανωμένοι οπαδοί της Σενκτ Πάουλι ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν να δουν τον 25χρονο παίκτη να ξαναφορά τα χρώματα της ομάδας τους.

Ο σύλλογος ανάρτησε μια δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter την Παρασκευή, λέγοντας ότι δηλώσεις όπως του Şahin είναι ενάντια στις αξίες του συλλόγου, προσθέτοντας ότι διεξάγουν συνομιλίες με τον παίκτη και ότι δεν θα προβούν σε περαιτέρω δηλώσεις μέχρι να τελειώσουν αυτές οι συνομιλίες.

Πηγή: Documento

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια