Υπάρχει πληθώρα καταγεγραμμένων περιστατικών βίας σε βάρος προσφύγων από αστυνομικές δυνάμεις. Χημικά και ξύλο, ακόμη και σε οικογένειες είναι οι εικόνες που έχουν κυριαρχήσει. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Η ευρωπαϊκή σελίδα που σχηματίστηκε για το “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα, έχει συλλέξει  φωτογραφικό υλικό  που παρουσιάσει την ανάποδη πλευρά. Τι συμβαίνει δηλαδή, όταν οι αστυνομικοί αντί να επιτίθενται με γκλοπ, είναι χαμογελαστοί και φιλικοί προς τους πρόσφυγες.

refug-3point

Στη Δανία, αστυνομικός παίζει με προσφυγόπουλο από τη Συρία.

 

refug-3point2

Γερμανός αστυνομικός δανείζει το καπέλο του σε προσφυγόπουλο.

refug-3point3

Σέρβος αστυνομικός δείχνει τρυφερότητα στον ταλαιπωρημένο πιτσιρίκο.

 

refug-3point4

Δανός αστυνομικός παίζει με προσφυγόπουλο.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια