Μια τηλεοπτική εκπομπή (έστω και αυτό το μέσο) έδωσε ένα βήμα σε έναν άνθρωπο τον Ζαχίρ να πει την ιστορία του, να ταρακουνήσει ενδεχομένως κάποιους λοβοτομημένους κρετίνους εκεί έξω και να δείξει σε prime time τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας, κυνηγημένος και να δέχεσαι διαρκώς ρατσιστικές επιθέσεις όπου σταθείς κι όπου βρεθείς.

Αλλά επειδή η τηλεόραση είναι ένας κακός μύλος που όλα τα αλέθει η παραγωγή του master chef δεν φρόντισε ποτέ να δώσει μια συνταγή έστω στα αγγλικά στον Ζαχίρ.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι η παραγωγή φίλμαρε και παρουσίασε αυτό το περιστατικό περιγελώντας ουσιαστικά την αδυναμία του Ζαχίρ με τη συνδρομή των “συμπαικτών” κορακιών που έσπευσαν να κοροϊδέψουν, να ειρωνευτούν.

Ευτυχώς για κάθε εξυπνάκια εκεί μέσα αλλά και εκεί έξω υπάρχει μια Ιωάννα και ένας Παντελής που έσπευσαν να βοηθήσουν τον Ζαχίρ και να τον υπερασπιστούν.

Το αυτονόητο έχει καταντήσει να είναι το ελάχιστο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια