Πενταετές «πάγωμα» ενοικίων αποφάσισε το Βερολίνο, ώστε να δώσει τέλος στην ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών, που την τελευταία δεκαετία έχουν υπερδιπλασιαστεί

Σε συμφωνία για το πάγωμα των ενοικίων στο Βερολίνο για πέντε χρόνια κατέληξαν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, σε ένα από τα πλέον δραστικά σχέδια με στόχο να μπει φρένο στις ραγδαίες ανατιμήσεις. Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από ορισμένους, που ισχυρίζονται ότι τα μέτρα πρόκειται να ενισχύσουν το πρόβλημα της ανεπάρκειας κατοικιών.

Βάσει της συμφωνίας που αναμένεται να υποβληθεί για έγκριση στο Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του μήνα, τα ενοίκια θα παραμείνουν σταθερά για πέντε χρόνια με αναδρομική ισχύ από τον Ιούνιο του 2019.

Aνάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη προωθηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ισπανία πέρυσι μπήκε ανώτατο όριο, ενώ στην Πορτογαλία οι ιδιοκτήτες δεν επιτρέπεται να προβούν σε αύξηση ενοικίου για ενοικιαστές χαμηλού εισοδήματος.

Το παράδειγμα της γερμανικής πρωτεύουσας παρακολουθούν με προσοχή και άλλες μεγαλουπόλεις, από το Άμστερνταμ έως τη Νέα Υόρκη. Εντός των γερμανικών συνόρων αν και υπάρχουν πιέσεις για ένα αντίστοιχο πάγωμα στα ενοίκια του Μονάχου, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει συμφωνία από τις τοπικές αρχές.

*Από το thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X