Της Έλλης Ζώτου (Αυγή)

Το 1937, όταν θεσμοθετήθηκε ο αναγκαστικός Νόμος 445 που εφαρμόστηκε προχθές, ο παππούς μου παραλίγο να αποβληθεί από το Γυμνάσιο γιατί είχε «συλληφθεί» να τρώει καταΐφι σε ζαχαροπλαστείο χωρίς τους κηδεμόνες του! Ο παππούς γλίτωσε την αποβολή, αλλά η ιστορία έφτασε μέχρι τα εγγόνια του, για να θυμίζει τον παραλογισμό του κράτους μιας σκοτεινής εποχής που αστυνόμευε τα «ήθη» των μαθητών και τα φρονήματα των ενηλίκων.

Ογδόντα δύο χρόνια μετά, ανήλικοι μαθητές τηλεφωνούσαν στους γονείς τους γιατί είχαν προσαχθεί στο τμήμα επειδή έβλεπαν «ακατάλληλη» ταινία βάσει του προαναφερθέντος νόμου του Μεταξά…

Και μπορεί ο Μ. Χρυσοχοΐδης να μίλησε για καταγγελίες στα όρια της φαιδρότητας, στις οποίες όμως η αστυνομία όφειλε να ανταποκριθεί, αναφέροντας ότι σκοπεύει να πάει με τον 15χρονο, γιο να δει την ίδια ταινία, ωστόσο δεν γίνεται να μην αναρωτηθεί κανείς αν απλά «τεστάρουν τα νερά» και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η σκοτεινιά που σκεπάζει την Αθήνα και όχι την Γκόθαμ Σίτι.

Μεταξικοί, κατοχικοί και χουντικοί νόμοι σε ισχύ, ηθικοί πανικοί, δημόσιος λόγος για επιστροφή στην «κανονικότητα» του τριπτύχου «Πατρίς – Θρησκεία – Οοικογένεια», ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Κι αντί να συζητάμε για το τι συνέβη στη σύνοδο κορυφής και τι συνέπειες θα έχει στη χώρα, ποια στάση κράτησε η κυβέρνηση ή αν θα απαντήσει κάποιος για την προβολή του ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Νovartis, ασχολούμαστε με το ποιος επιτρέπεται να δει τον «Τζόκερ»! Τυχαίο;

ΥΓ.: Έχει μείνει κανένας νόμος της δικτατορίας του Πάγκαλου σε ισχύ, για να προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να δούμε μεθαύριο τα ΜΑΤ με μεζούρες να μας μετράνε τις φούστες;

ΥΓ. 2: Αλήθεια, ο Μ. Χρυσοχοΐδης μιλά για πολιτική ανυπακοή σε εν ισχύ νόμο;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια