Μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική εμπειρία έζησαν οι παρόντες τις προάλλες στο Τελ Αβίβ και συγκεκριμένα στο καμπ της Ίντερ στην ισραηλινή πρωτεύουσα.

Μετά από μπόλικη διπλωματική προεργασία και με σεβασμό στις αποφάσεις όλων των εμπλεκομένων, διοργανώθηκε ένα μίνι τουρνουά σε ουδέτερο έδαφος στο οποίο πήραν μέρος παιδιά από Αφρικανούς πρόσφυγες από το νότιο Τελ Αβίβ, παιδιά από το κιμπούτζ και παιδιά από αραβοϊσραηλινές και παλαιστινιακές πόλεις!

Τα παιδιά αρχικά οργανώθηκαν ξεχωριστά, αν και στον ίδιο χώρο, όμως αργότερα η δραστηριότητα έγινε κοινή για όλους και τα παιδιά έδειξαν να το καταδιασκεδάζουν παίζοντας όλα μεταξύ τους!

Το «κλου» της διοργάνωσης ήταν η παρουσία του Πάουλο Σόουζα, ο οποίος είναι πλέον προπονητής στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ισραηλινή ομάδα συνδιοργάνωσε άλλωστε το event με την Ίντερ για να βοηθήσουν κυρίως τα παιδιά των Αφρικανών προσφύγων που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στα περίχωρα του Τελ Αβίβ.

Παρότι αρχικά συνάντησαν κλειστές πόρτες και δισταγμό, η Ίντερ και η Μακάμπι έφεραν εις πέρας τη διοργάνωση και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το ποδόσφαιρο μόνο να ενώσει μπορεί!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η ιστοσελίδα των «νερατζούρι» στην περιγραφή της για το event: «Αν είναι να γίνει ένα θαύμα, σε ποιο μέρος δεν είναι το πλέον κατάλληλο από τους Αγίους Τόπους;»

Αναδημοσίευση από το Οthersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια