Η επιτροπή του Ινστιτούτου Πολιτικών Δικαιωμάτων του Μπέρμιγχαμ (BCRI), στη νότια Αλαμπάμα, ύστερα από ψηφοφορία επιβεβαίωσε εκ νέου την απονομή του βραβείου Fred L. Shuttlesworth για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην πρωτοπόρο ακτιβίστρια και ακαδημαϊκό Άντζελα Ντέιβις. Νωρίτερα τον Ιανουάριο, το Ινστιτούτο είχε ανακαλέσει την αρχική του απόφαση να τιμήσει την Ντέιβις λόγω του ακτιβισμού της υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του BCRI Andrea L. Taylor δήλωσε στα media πως “η Άντζελα Ντέιβις, τέκνο του Μπέρμιγχαμ, είναι μια ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα που χαίρει υψηλής εκτίμησης σε όλο τον κόσμο. Προς επίρρωση αυτού, η Βιβλιοθήκη Schlesinger του Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών Radcliffe του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ απέκτησε τα προσωπικά της αρχεία κατά το 2018, αναγνωρίζοντας έτσι τη σημαντικότητά της στο κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των φεμινιστικών θεμάτων όπως και την ηγετική της στάση στην καμπάνια κατά των μαζικών φυλακίσεων. Τα διαπιστευτήριά της στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αξιοσημείωτα.”

Το Σεπτέμβριο, το Ινστιτούτο ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι θα τιμήσει την Άντζελα Ντέιβις με το βραβείο Fred L. Shuttlesworth για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο έχει πάρει το όνομα του συμβόλου του αγώνα υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Νωρίτερα μέσα στο μήνα που διανύουμε, όμως, το Ινστιτούτο ψήφισε την ανάκληση της βράβευσης και την ακύρωση της φετινής τελετής απονομής. Το Ινστιτούτο πήρε αυτή την απόφαση μετά την αποστολή ενός γράμματος από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Ολοκαύτωμα, στο οποίο τα μέλη της επιτροπής του BCRI προτρέπονταν να ξανασκεφτούν την βράβευση της Ντέιβις εξαιτίας της υποστήριξής της στο κίνημα Μποϊκοτάζ, Απόσυρσης Επενδύσεων και Κυρώσεων κατά του Ισραήλ.

Απόδοση στα ελληνικά από το democracynow.org

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X