Ένα μοναδικό ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από χρόνια. Το βίντεο δείχνει το Βερολίνο δύο μήνες μετά την ήττα της χιτλερικής Γερμανίας, τον Ιούλιο του 1945, μετά την κατάληψή του από τους Συμμάχους.

Χάρη σε σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, έγινε επεξεργασία ώστε να είναι έγχρωμο και σε HD. Αποτυπώνει σκηνές από τους δρόμους του Βερολίνου, πρόσφυγες και στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων. Μεταξύ άλλων, φαίνονται το Ράιχσταγκ, η Πύλη του Βραδεμβούργου, η πλατεία Alexanderplatz, η Καγκελαρία και το καταφύγιο του Χίτλερ, η λεωφόρος Unter den Linden, ο καθεδρικός ναός και το παλάτι του Βερολίνου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια