Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ σχεδιάζει να πουλήσει την επόμενη εβδομάδα δύο προκάτ αίθουσες διδασκαλίας, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε δωρίσει σε Παλαιστινίους στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθη.

Σύμφωνα με διαφήμιση στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv, η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας που κατάσχεσε και κατέστρεψε τον περασμένο Οκτώβριο τις τάξεις, οι οποίες προορίζονταν για 49 μαθητές, αλλά χθες ήταν σε θέση να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απαντήσει.

Η αποστολή της Ε.Ε. στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα καταδίκασε αυτή την πράξη των ισραηλινών αρχών και τις κάλεσε να ξανασυναρμολογήσουν τις κατασκευές στον ίδιο τόπο «χωρίς καθυστέρηση».

«Κάθε παιδί έχει δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση και τα κράτη έχουν υποχρέωση να προστατεύουν, να σέβονται και να εκπληρώνουν αυτό το δικαίωμα, εξασφαλίζοντας ότι τα σχολεία είναι απαραβίαστα ασφαλείς χώροι για τα παιδιά», σημείωνε τότε η ανακοίνωση όπου τονίζεται επίσης το εξής:

«Η Ε.Ε. καλεί τις ισραηλινές αρχές να σταματήσουν τις κατεδαφίσεις και τις κατασχέσεις παλαιστινιακών κατοικιών και περιουσιών, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της ως κατοχικής δύναμης στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Όπως αναφέρει ο Guardian, επικαλούμενη τη σχετική λίστα, σε αυτή αναγράφονται στοιχεία με ημερομηνίες, τοποθεσίες και περιγραφές που ταιριάζουν με τις κατεστραμμένες τάξεις. Τέλος, η δημοπρασία φέρεται να περιλαμβάνει και κατασχέσεις από Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς που έχτισαν χωρίς άδεια.

Πηγή: The Guardian

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια