Περίπου 430 παλαιστινιακά εμπορικά κατάστηματα έκλεισαν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ τις τελευταίες δύο δεκαετίες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Safa.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Κέντρου Κοινωνικών και Οικονομικών Δικαιωμάτων της Ιερουσαλήμ, Ζιάντ Αλ Χαμούρι, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές δεν κλείνουν άμεσα τα καταστήματα, αλλά πρώτα επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς στους Παλαιστινίους υποχρεώνοντάς τους να κλείσουν οι ίδιοι τα καταστήματα τους.

Μεταξύ των περιορισμών είναι οι υψηλότεροι φόροι για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων Παλαιστινίων σε σύγκριση με τους εβραϊκούς ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν έχουν πρόσβαση στα καταστήματά τους από τότε που ανεγέρθηκε το παράνομο τείχος διαχωρισμού, το 2002. Τα αυστηρά μέτρα του Ισραήλ οδήγησαν στο κλείσιμο των καταστημάτων και οδήγησαν δεκάδες Ιερουσαλημίτες να εγκαταλείψουν την πόλη.

Φωτογραφία: Mostafa Alkharouf/Anadolu Agency

Πηγή: Middle East Monitor

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X