Ο Α.Σ.Η Τηγανίτης διοργανώνει κάθε 1η και 3η Πέμπτη του μήνα προβολές στο στέκι του (Σκορδυλών 58) και το κιτάπι, με περίσσεια χαρά, θα δώσει το παρόν συντροφεύοντας την προβολή με βιβλία αντιφασιστικού -και όχι μόνο- περιεχομένου.

Ραντεβού στου Τηγανίτη (21.00 αυστηρά) και καλή μας θέαση!

*ακολουθεί η περιγραφή της σημερινής προβολής:

Πέμπτη 07/03/2019 ώρα 21:00 (αυστηρά)

Ιστορίες για ακραίους! (Φεβρουάριος 2013)
Ντοκιμαντέρ διάρκειας 65 λεπτών από Antifa Salonica

Ένα ντοκιμαντέρ για τη θεωρία των δύο άκρων και λοιπές θεωρίες για ακραίους.
Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους μισάνθρωπους της Χ.Α. με την “διακριτική” παρουσία των πραιτόρων της ελληνικής αστυνομίας, άρχισε να παίζει σε όλα τα ΜΜΕ με μεγαλύτερη ένταση η “ανανεωμένη” θεωρία των άκρων.

Αυτό το ντοκιμαντέρ από τη μία θέτει ερωτήματα για προβληματισμό και συζήτηση και συγχρόνως είναι η απάντησή μας στην καθεστωτικής εμπνεύσεως θεωρία των άκρων.
Το ντοκιμαντέρ στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στη μπροσούρα “Ζουν ανάμεσά μας: Οι ρίζες των φασιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή τους σήμερα”.

Περισσότερα στο event στο Facebook αλλά και στο blog της Ομάδας Βιβλίου/ Αρχείου “κιτάπι”, από την κατάληψη Ευαγγελισμού

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X