Σε αντίθετη κατεύθυνση από τις συντηρητικές τοποθετήσεις των Σεραφείμ Πειραιώς και Αμβρόσιου, ο ιερέας Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος, με τις τοποθετήσεις του δείχνει ότι κάποιοι παπάδες σκέφτονται διαφορετικά.

Μετά την ανάρτησή του για τις Πανελλήνιες πριν λίγους μήνες, όταν έδινε συγχαρητήρια στον γιο του επειδή “δεν πέρασε πουθενά”, θέλοντας έτσι να περάσει το μήνυμα ότι η ζωή μας δεν είναι οι Πανελλήνιες, χτες έστειλε μήνυμα ενάντια στον φασισμό.  Μετά την επίθεση στον Αμίρ δημοσίευσε ανάρτηση με την οποία στέλνει μήνυμα σε όλους μας να τσακίζουμε τον φασίστα μέσα μας “το φοβισμένο αυτό ανθρωπάκι που δεν αντέχει το διαφορετικό”.

Το μήνυμα του ιερέα

“Φρόντισε να ξυρίζεις συχνά το “μουστάκι” του φασίστα που φυτρώνει μέσα σου. Να πλένεις την κουκούλα του ρουφιάνου που διψά να στείλει την ζωή στο απόσπασμα. Κρύψε τις πέτρες που κουβαλάς στις τσέπες σου, γιατί βαραίνουν την ψυχή σου. Τσάκισε τον φασίστα που ζει μέσα σου, το φοβισμένο αυτό ανθρωπάκι που δεν αντέχει το διαφορετικό γιατί τρέμει τον εαυτό του. Και μάθε επιτέλους ότι Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι χέρι, γιατί τους χωρίζει ένας σταυρός. Ο ένας σταυρώθηκε, ο άλλος σταυρώνει….”

 

Διάβασε αν θέλεις ακόμη:

Γράμμα στον Αμίρ που ήθελε, αλλά δεν κράτησε τη σημαία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X