Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, αλλά βοηθάει κι εμένα που γενικά βαριέμαι. Εκεί που παιδευόμουνα κι έσπαγα το κεφάλι μου να σκεφτώ καμία ωραία ιδέα για να κράξω τις δηλώσεις του Άνθιμου που χαρακτήρισε «θανάσιμο αμάρτημα» την ομοφυλοφιλία, ήρθε ένα «Θείο δώρο» από τη Γερμανία.

Για την ακρίβεια, ήρθε το «μεσαίο δάχτυλο» του Γιάνη Βαρουφάκη, που πλέον είναι… αδέσποτο και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Για όσους δεν το μάθατε, το σίριαλ με το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Yanis ο Τροϊκοφάγος να δείχνει το «μεσαίο δάχτυλο» στη Γερμανία, συνεχίζεται. Είναι ή δεν είναι αληθινό; Ειδικοί αναλυτές από όλο τον κόσμο έχουν βγάλει τα μάτια τους για να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.

Κι αυτό γιατί η ομάδα του γερμανικού σατιρικού σόου NEO MAGAZIN ROYALE, το οποίο προβάλλεται στο ZDF, έριξε τη βόμβα και ισχυρίζεται πως «πείραξε» το επίμαχο βίντεο.

Οι τύποι λένε πως «κόλλησαν» το δάχτυλο στο αυθεντικό βίντεο, το… σέρβιραν στην πιάτσα και ξεφτίλισαν ένα μάτσο δημοσιογράφους, κυρίως στην Γερμανία, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Όπως είπαν, ήθελαν να κάνουν πλάκα, να παγιδεύσουν τους δημοσιογράφους και να δείξουν το ανεξέλεγκτο πάθος των Γερμανών κατά όσων επιτίθενται στην πατρίδα τους (κάτι μου θυμίζει αυτό…).

Λένε την αλήθεια ή όχι; Who cares…

Είτε λένε την αλήθεια, είτε έχουν περάσει το τρολάρισμα σε επίπεδα inception, παραποιώντας το πραγματικό βίντεο και εμφανίζοντάς το ως φάρσα, αυτό το «μεσαίο δάχτυλο» αποτελεί ήδη… σύμβολο. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, η σάτιρα έχει ήδη πετύχει το σκοπό της, «αναστατώνοντας» ένα τσούρμο υποτίθεται σοβαρούς ανθρώπους που ασχολούνται με το δάχτυλο του Βαρουφάκη!

Εμείς αποδεχόμαστε τη… δωρεά των παιδιών από τη Γερμανία, την οποία ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως γουστάρει.  Προτείνω το… αδέσποτο δάχτυλο να θεσμοθετηθεί και ως βραβείο, το οποίο θα απονέμεται σε κάθε κομπλεξικό μαλάκα που επιμένει να δυσκολεύει τη ζωή μας.

Η «Σαλαμάνδρα» το απονέμει σήμερα στον Άνθιμο, αλλά το αξίζουν τόσοι ακόμη…

Ο «δολοφόνος» του Βαγγέλη.

Ο φασίστας που καταδικάζει το bullying στα social media.

Η ΕΚΤ και το νέο της κτίριο που κοστίζει 1,3 δισ.

Ο γονιός που βαράει τα παιδιά του.

Ο νταής που χτυπάει τη γυναίκα του.

Ο δάσκαλος που αδιαφορεί.

Ο παιδόφιλος που σου στέλνει μήνυμα στο Facebook.

Ο πολιτικός που θέλει να σε «σώσει».

Ο αριστερός που «κλαίγεται» για το βουλευτικό αυτοκίνητο.

Η μαφία που γάμησε το ποδόσφαιρο.

Ο οπαδός που προσκυνάει τη μαφία.

Ο υπουργός που φοβάται τη μαφία.

Ο εαυτός μας, όταν δεν σέβεται τον συνάνθρωπό του!

H λίστα είναι μεγάλη. Όσα ξέχασα συμπληρώστε τα εσείς, αλλά μην ξεχνάτε πως το «δάχτυλο» της σάτιρας δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να γυρίσει στον καθένα από εμάς!

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X