Ακόμη πιο δραματική τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση του ναυαγίου πλοίου έξω από τη Λιβύη με περισσότερους από εκατό αγνοούμενους. Πλήρωμα πλοίου ισπανικής ΜΚΟ που βρισκόταν στην περιοχή καταγγέλλει εγκληματική αμέλεια από τις ιταλικές και λιβυκές αρχές.

Το ισπανικό πλοίο Proactiva της ΜΚΟ Open Arms καταγγέλλει ότι οι ιταλικές αρχές ζήτησαν από το πλήρωμά του να μην προσπαθήσει να βοηθήσει το πλοίο που μετέφερε περίπου εκατό μετανάστες, ενημερώνοντας ότι θα επιληφθούν για το περιστατικό οι λιβυκές αρχές. Λίγη ώρα αργότερα ήρθαν τα νέα πως έχει χαθεί το στίγμα του πλοίου και οι μετανάστες αγνοούνται.

Η καταγγελία από την Open Arms έρχεται σε μία στιγμή που οι ηγέτες των «28» έκλειναν ακόμη μία αμφιλεγόμενη συμφωνία για την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού, ενώ ένα από τα μέτρα προβλέπει βήματα στήριξης προς την ακτοφυλακή της Λιβύης, ενώ απαιτεί τα πλοία των ΜΚΟ να μην εμποδίζουν τις όποιες επιχειρήσεις διάσωσης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια