Περίπου 15 χιλιόμετρα νότια του Ναγκασάκι, βρίσκεται το νησί Χασίμα. Είναι ένα από τα 505 νησιά που δεν κατοικούνται στην Περιφέρεια του Ναγκασάκι. Είχε ζωή όσο είχαν ζωή τα ορυχεία του. Από το 1974, όταν τελείωσαν και τα τελευταία κοιτάσματα άνθρακα, ερήμωσε.

Στο πικ του είχε 5,259 κατοίκους, με την απογραφή να χρονολογείται μόλις 15 χρόνια πριν την εγκατάλειψή του, το 1959. Πλέον έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο και πολύς κόσμος το επισκέπτεται ώστε να δει την πόλη φάντασμα.

b185cQJ

Το νησί Χασίμα παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί αφενός σύμβολο για την ταχεία εκβιομηχάνιση της Ιαπωνίας, αφετέρου έχει μείνει και στην ιστορία ως ο τόπος της καταναγκαστικής εργασίας πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο τολμηρός φωτογράφος Shane Thoms δεν περιορίστηκε μόνο σε ό,τι επιτρέπεται να δει ο τουρίστας. Παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατάφερε να τραβήξει μοναδικά πλάνα και απαθανάτισε από άκρη σε άκρη το γεμάτο μυστήριο νησί που παρουσιάζει ενδιαφέρον από όποια οπτική κι αν το δεις. Είτε για το ζωντανό του παρελθόν, με την αρνητική και θετική του πλευρά, είτε γιατί εξακολουθεί να εκπέμπει 41 χρόνια αφού εγκαταλείφθηκε κάτι ξεχωριστό, φοβιστικό, αλλά και εντυπωσιακό συνάμα.

hYsDWwf

M4eokqr

QtQisIt

Haunting-Photos-Of-A-Deserted-Island-In-Japan-

jvZNdDx

KaOalME

LqNMENe

MlFGodi

PESGF1C

etdOdid

TXpiaFv

JKtdylx

CzdZ8vy

N4DS1UM

S2fcTYD

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X