Δεν το κρύβω ότι ώρες, ώρες θα ήθελα πολύ να ζω σε ένα παραμύθι. Ποιος ξέρει, ίσως και να είμαι πρωταγωνιστής κάποιου. Ποιος μπορεί να μου το απαγορεύσει;

Ποιος μπορεί να μου αποδείξει ότι τα όνειρα δεν είναι η πραγματικότητα; Ποιος μπορεί να με πείσει πως οι σκέψεις που πλανώνται γύρω μου είναι ψεύτικες; Ποιος μπορεί να ταυτίσει τη φαντασία με ένα ψέμα; Άλλωστε όλα προέρχονται από αυτό το οποίο έχουμε βαφτίσει πραγματικό…

Όταν ανακαλείς τις στιγμές, υφαίνεις την κάθε γλυκιά ανάμνηση με ένα θολό πέπλο, τόσο παχύ για να μην πονάς, τόσο λεπτό για να ξύνεις πληγές και να σκαλίζεις ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σου.

Την ίδια ώρα γνωρίζεις πως ακροβατείς πάνω σε ένα σκοινί. Διόλου μπορεί να υποτιμηθεί το συναίσθημα φόβου ότι θα πέσεις, θα κατρακυλήσεις πάλι σε μέρη που κάπου ηθελημένα ξέχασες, γιατί σε στοίχειωναν. Κυνηγούσαν ανελέητα τη ψυχή σου σε ξεθωριασμένα ξύλινα κουφάρια.

Σε κάθε κυνηγητό ευτυχώς, υπάρχει ένα γιατί που καταφθάνει μέσω μίας αθόρυβης μελωδικής φωνής, ικανής να τραβήξει τα άστρα από τον ουρανό, για να μεταπηδήσεις στη συνέχεια, σε μία παρθένα αμμουδιά, με θέα την απέραντη θάλασσα. Τελικά ό,τι είναι απέραντο, σε αναγκάζει να χαθείς, να υποκλιθείς, να πονέσεις μαζί του αληθινά και να δεχτείς στα σπλάχνα σου αγαλλίαση.

Αγκαλιά με αυτή που χορεύει ακόμα στην καρδούλα σου και την κάνει να χτυπά σε ρυθμούς που δεν γράφτηκαν σε παρτιτούρες. Ζείτε τη χαρά του φλερτ, της σημασίας της κάθε κίνησης, του άγνωστου μετά. Το σ’ αγαπώ ηχεί τώρα δυνατά. Από την πρώτη στιγμή. Για τη στιγμή και μόνο…

Απευθύνομαι στο δεύτερο εγώ.

(29/1/2012)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts

X