Το ακουμπισμένο ποδήλατο στα κάγκελα πολυκατοικίας, δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα ξεχασμένο παλιοσίδερο σε ταράτσα. Ακούνητο, σκουριασμένο, λεκιασμένο από τη βροχή, μ’ ένα λευκό παραπεταμένο πανί να καλύπτει τη μισή σέλα, εκφράζει τη βουβή αστική μελαγχολία.

Το ποδήλατο περιμένει. Ενώ είναι από καιρό σταματημένο ελπίζει. Για τη φορά που τα παντζούρια και τα σφιχτόκλειστα παράθυρα -μη και μπει στάλα αέρα- θα ανοίξουν. Όχι για να απλωθούν τα ίδια ρούχα και να σηκωθεί η τέντα που δεν σκεπάζει πια κανέναν με τη σκιά της, αλλά για εκείνο.

Το ποδήλατο ελπίζει γιατί έχει να περιμένει. Ο αναβάτης του όμως, τι έχει να περιμένει; Πεζός, σε ρηχή πραγματικότητα, σε ψηλό όροφο με χαμηλό βλέμμα ίσα να μπει κι αυτό το μανταλάκι.

Κ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X