Μήνυμα για την προστασία κατά του Έμπολα έστειλαν διάσημοι ποδοσφαιριστές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Οι Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ της Μπαρτσελόνα, ο Φίλιπ Λαμ της Μπάγερν Μονάχου, ο Ντιντιέρ Ντρογκμπά της Τσέλσι, μαζί με συμπαίκτες τους, συμμετείχαν στην καμπάνια της FIFA για την προστασία από τη μετάδοση του Έμπολα, “11 against Ebola”.

Οι ποδοσφαιριστές παρακολουθούν σκίτσα και ζωγραφιές που αναπαριστούν τρόπους μετάδοσης και μέτρα προστασίας του ιού, ενημερώνονται γι΄ αυτά και “στέλνουν” το δικό τους μήνυμα για την πρόληψη και καταπολέμησή του.

“Η παγκόσμια γλώσσα του ποδοσφαίρου μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα: 11 παίκτες, 11 μηνύματα, 11 εναντίον του Έμπολα”, λέει ο επικεφαλής της Ιατρικής επιτροπής της FIFA, Γίρι Ντβόρακ, ευχαριστώντας τις εθνικές ομοσπονδίες αλλά και τους γιατρούς των συλλόγων που ευαισθητοποιήθηκαν και βοήθησαν στην κινητοποίηση των ποδοσφαιριστών και τη συμμετοχή τους στην καμπάνια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια