Το ελληνικό ποδόσφαιρο της διαφθοράς και της διαπλοκής, το ελληνικό ποδόσφαιρο των χρεοκοπημένων ομάδων, είναι ακόμα το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν μπορούν να παίξουν μπάλα παιδάκια 9 χρονών. Γιατί είναι Ολυμπιακοί.

Πριν λίγες μέρες οπαδοί του ΠΑΟΚ, «εκδικήθηκαν» τον Μαρινάκη και τους «γαύρους», τρομοκρατώντας τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού πριν το προγραμματισμένο αγώνα των δύο ομάδων για τα τμήματα ηλικίας κάτω των 9 στη Μηχανιώνα.

Τα σημάδεψαν με μια εφιαλτική εμπειρία. Έβριζαν και απειλούσαν την αποστολή τους, μέχρι που ματαίωσαν το παιχνίδι, στέλνοντας έτσι μήνυμα εν όψει του ντέρμπι των «μεγάλων» στην Τούμπα…

Η καφρίλα πέρασε. Και δεν ακούμπησε. Ούτε τα αθλητικά ΜΜΕ που έθαψαν την είδηση, αλλά ούτε και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που ούτε καν καταδίκασε. Ενώ λίγες ώρες αργότερα το σκηνικό της καφρίλας συμπληρώθηκε με τους Τσόρι και Μανιάτη να ποζάρουν κρατώντας λοστάρια και καπνογόνα.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για λίγους και για κάφρους. Γι αυτούς που επιβάλλονται διά του ξύλου, ακόμα και σε 9χρονα και δεν τρέχει τίποτα μετά. Αντίθετα επιβραβεύονται.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, που κανείς μας πια δεν θέλει να έχει σχέσεις μαζί του. Βρωμάει και ζέχνει από την κορφή έως τα νύχια. Και μόνο το ξερίζωμα του μοιάζει πια σαν λύση.

Από τους πυρήνες της ντροπής, χουλιγκάνων που τραμπουκίζουν 9χρονα μέχρι τις διοικήσεις των ΠΑΕ. Οι φεουδάρχες μεγαλοεπιχειρηματίες δεν είναι το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να γίνουν το χτες.

Ούτε Μαρινάκης, ούτε Αλαφούζος, ούτε Σαββίδης, ούτε Μελισσανίδης. Κανείς από αυτούς δεν έχει να δώσει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε αυτοί, ούτε οι οπαδικοί στρατοί τους που δρουν ανεξέλεγκτα.

Δεν χωράει πια βελτίωση. Χωράει μόνο ξερίζωμα. Κι ας μην έρθουν ο Αμπιντάλ και ο Ρικάρντο Κόστα. Περισσότερο χρειαζόμαστε ένα ποδόσφαιρο με καθαρούς αγώνες, γεμάτα γήπεδα και ομάδες πιτσιρικάδων που θα παίζουν ελεύθερα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X