Πριν από δύο ημέρες μία 15χρονη μαθήτρια ανεβάζει βίντεο στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook, με την ίδια να κλαίει μπροστά από τον υπολογιστή και να καπνίζει ακούγοντας Παντελίδη, αφού την παράτησε το αγόρι της.

Το βίντεο δεν θα αργήσει να ανακαλυφθεί από διάφορες «χιουμοριστικές» σελίδες του facebook και γίνεται viral μέσα σε μία μοναχά μέρα. Η κοπέλα αποφασίζει να κατεβάσει το βίντεο, αλλά δεν είναι λίγοι όσοι θα προλάβαιναν να το ανεβάσουν στο youtube. Ένας τίτλος μάλιστα κάνει λόγο για «πουτανάκι που κλαίει επειδή την παράτησε ο γκόμενος». Και κάπου εδώ ξεκινάω να απορώ με τη δήθεν ηθική και το σεξισμό της εποχής μας.

Το να μιλήσει κανείς για το πόσο ευαίσθητη, παρορμητική και ανώριμη είναι η ηλικία των 15χρονων είναι μάλλον περιττό. Το μόνο λάθος που μπορώ να καταλογίσω στην κοπέλα είναι ότι δεν ήξερε να προστατεύσει τον εαυτό της και αποφάσισε να κοινοποιήσει κάτι τόσο προσωπικό στο facebook.

Ένα κορίτσι έχει αγόρι, πιθανότατα σεξουαλικές σχέσεις, καπνίζει από τα 15 και κλαίει υστερικά επειδή χώρισε, άρα είναι και πουτάνα. Βέβαια ένα αγόρι ανάλογης ηλικίας μπορεί να καπνίζει, να έχει σεξουαλική σχέση και να παρατάει την κοπελίτσα που κλαίει υστερικά ,ίσως και πρώτα να την έχει κερατώσει και έπειτα να τη σχολιάζει με το χειρότερο τρόπο στα σχόλια του βίντεο, και να θεωρείται μάγκας, άντρακλας και διάφορα άλλα συναφή.

slut

Δεν κατανοώ την ανάγκη του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φύλου, να ηθικολογήσει και έπειτα να βρίσει και να κρίνει με τον πιο χυδαίο τρόπο έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν είχε ποτέ προσωπική επαφή μαζί του. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να ξεκαρδίζεται κάποιος με το κλάμα και το τρέμουλο ενός 15χρονου κοριτσιού. Από την άλλη δίνουν τα εύσημα στο πρώην αγόρι της, που παρά την υστερία της, την άντεξε και πήγε μαζί της.

Η ιστορία βέβαια έχει και συνέχεια. Η 15χρονη Νικόλ απέκτησε και ψεύτικο λογαριασμό στο facebook -στον οποίο σχεδόν της κανονίζουν βίζιτες με άντρες- και διάφορες σελίδες που την σχολιάζουν.

Το 15χρονο «πουτανάκι» δέχεται καθημερινό διαδικτυακό bullying από χιλιάδες μίζερα και αργόσχολα ανθρωπάκια του ίντερνετ. Από ηθικολόγους και κριτές ευτυχώς είμαστε πλήρεις, αυτό που λείπει στις μέρες μας είναι οι άνθρωποι. Αυτοί που θα υπερασπιστούν την κάθε Νικόλ, θα σκεφτούν πρώτα τι έκαναν οι ίδιοι στην ηλικία της και θα προσπαθήσουν να την κάνουν να αποφύγει τα ίδια λάθη.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X