Μια πρώτη γεύση από τις διαδηλώσεις που ακολουθούν για το δημοψήφισμα, πήραμε χτες το απόγευμα στο Σύνταγμα. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε κυρίως από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, κρατούσε πανό που έλεγαν “όχι” στην πρόταση των δανειστών και ζητούσε ζωή με αξιοπρέπεια.

Τα πανό με το μεγάλο “ΟΧΙ”, συνοδεύονταν από συνθήματα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, ενώ τράβηξε τα βλέμματα η παρουσία διαδηλωτών σε παράταξη κάθε γράμμα και άτομο, που έφτιαχναν τη φράση: όχι συμφωνία ανατροπή Ε.Ε – ΔΝΤ”. Τα βλέμματα τράβηξε πάντως και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος πέρασε από το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και ακολουθήθηκε μέχρι το Μαξίμου από πλήθος διαδηλωτών και δημοσιογράφων.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε, αφού έπιασε βροχή. Απόψε στις 7.30 το απόγευμα υπάρχει κάλεσμα για νέα κινητοποίηση στο Σύνταγμα ενάντια στην πρόταση και τις πολιτικές των δανειστών.

1

3

4

5

8

7

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια