Στις πορείες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους δρόμους γεμάτους αστυνομία και την αστυνομία έτοιμη να επιβάλει την τάξη με ξύλο στο ψαχνό και χημικά για ασήμαντή αφορμή.

Ακόμα και ένα «περίεργο» κοίταγμα ή ένα «τσιμπημένο» σύνθημα, μπορούσε να αποτελέσει αιτία αστυνομικής «εφόδου» στα μπλοκ των διαδηλωτών.

Στις μεγάλες διαδηλώσεις έχουμε γίνει πολλές φορές θεατές σε σκηνικά τρόμου. Έχουμε δει πολλές φορές χιλιάδες κόσμο να τρέχει σε αλλόφρονα κατάσταση και ακόμα χειρότερα να εγκλωβίζεται και να τρώει της χρονιάς του.

Πολλοί συλλαμβάνονται. Οι περισσότεροι αφήνονται μετά την απαιτούμενη εξακρίβωση, ή αν είναι άτυχοι όπως ο δάσκαλος κολύμβησης Μάριος Ζέρβας βρίσκονται φορτωμένοι με κατηγορίες που δεν στηρίζονται πουθενά.

Το Σάββατο το πράγμα πήγε αλλιώς.

Με κυβερνητική εντολή η Αστυνομία είχε διακριτική παρουσία στις διαδηλώσεις, μία αντιφασίστων και μία χρυσαυγιτών.  Οι αστυνομικοί δεν είχαν μαζί τους πιστόλια, ενώ είχαν κλείσει μόνο τη Βασ. Σοφίας στα λουλουδάδικα (ώστε να μη συναντηθούν οι δύο πορείες), χωρίς όμως να βρίσκεται πλήθος παρατεταμένων ετοιμοπόλεμων αστυνομικών μπροστά από τις κλούβες.

Το πρώτο κρας τεστ, όπως το χαρακτήρισαν τα μεγάλα ΜΜΕ πέτυχε. Δεν άνοιξε ούτε μύτη! Έγιναν ειρηνικές διαδηλώσεις και φύσηξε αέρας δημοκρατίας ακόμα και στις μούρες των ναζί.

ΥΓ, Η φωτογραφία του κειμένου είναι του Μάριου Λώλου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts

X