Ένα υπέροχο βίντεο από την Ταϊλάνδη, θυμίζει σε όλους τη σημασία και την αξία της προσφοράς. Όχι μεταφυσικά, όχι καρμικά, όχι γενικά πως “στους καλούς ανθρώπους συμβαίνουν καλά πράγματα”. Όχι. Με την έννοια της δημιουργίας και της έμπνευσης, όταν θες να βοηθήσεις, τότε “προκαλείς” τον άλλον να κάνει το ίδιο και να είναι εκεί για όποιον ζητήσει κάτι σε μια δύσκολη στιγμή.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ένα μικρό παιδί, που διαπράττει κλοπή για να βοηθήσει την άρρωστη μητέρα του. Όταν το ανακαλύπτουν και του επιτίθενται, βρίσκεται ένας άνθρωπος να το βγάλει από τη δύσκολη θέση και να πληρώσει αυτός για ότι έκλεψε το παιδί. Στο μέλλον, όταν το παιδί έχει μεγαλώσει πια, συναντά ξανά τον άνθρωπο αυτό, γέρο και άρρωστο. Είναι η ώρα να ξεπληρώσει τη χάρη που χρωστά και το κάνει στο πολλαπλάσιο. Θυμάται και ανταποδίδει, σε ένα εκπληκτικό βίντεο που θυμίζει σε όλους πώς ξεχνάμε όλοι, λίγο ή πολύ, να είμαστε άνθρωποι καθημερινά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια