Και εκεί που λες ότι η κατηγορία των ανθρώπων που δεν βλέπει Game of Thrones είναι εντελώς ξενέρωτη, έρχεται η ιδέα να κάνεις σε αυτούς τους ανθρώπους ένα ιδιαίτερο quiz και να δώσεις νόημα και περιεχόμενο στην άδεια –χωρίς το GoT- ζωή τους.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να θέσουμε κάποιες απλές ερωτήσεις σχετικά με τη δημοφιλή σειρά σε φίλους μας που είτε δεν έχουν την παραμικρή ιδέα περί τίνος πρόκειται, είτε στην καλύτερη έχουν παρακολουθήσει δύο μόλις επεισόδια.

Οι απαντήσεις που πήραμε μας χάρισαν νέο συκώτι από το γέλιο και παρότι οι περισσότεροι έχουν μία γενική ιδέα περί του τι πραγματεύεται η σειρά, οι απαντήσεις που αφορούν ήρωες και συμβάντα περιλαμβάνουν από ζόμπι και energy drinks της εποχής, μέχρι βαρελότα και κρεοπωλεία των ηρώων (aka Daenerys).

 

Τι είναι περίπου το Game of Thrones;

got

Αλέξανδρος: Κοίτα, αποκλείω να είναι επιδημία, γιατί έχω στέρεα εντύπωση ότι πρόκειται περί τηλεοπτικής σειράς. Αλλιώς δεν θα ορκιζόμουν. Βέβαια έχω ακούσει και για πολύ σεξ, πολλούς πεθαμένους και έναν κοντό. Επίσης πολλοί τρέμουν τα spoiler του συγκεκριμένου. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Λογικά κάποιος θα κάνει σεξ με κάποιον, κάποιος θα πεθάνει και ο κοντός θα κρύβεται πίσω από την κουρτίνα. Ορίστε!

Λίνα: Σειρά βρετανική που κάποιοι φιλόδοξα λένε ότι Shakespereοφέρνει. Πολύ αίμα για το τίποτα, πολύ παιχνίδι εξουσίας και πολύ φαντασία (κάτι δράκοι;). Έχω δει μόνο δύο επεισόδια και αν. Βαριέμαι.

Βεατρίκη: Αμερικάνικη σειρά που έχουν φάει όλοι κόλλημα.

Ρόζαλιν: Εκτός από σειρά; Κάτι μάχες μεταξύ οικογενειών. Έχω ακούσει ότι είναι η ιστορία από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Βαγγελίτσα: Μία σειρά με πολύ σεξ, αίμα, βία.

Χριστιάνα: Μια σειρά με πολύ σεξ, βία, κάποιες οικογένειες που αλληλοσκοτώνονται για να κατακτήσουν τον θρόνο και έναν σεναριογράφο που σκοτώνει όλους τους πρωταγωνιστές του ανεξαιρέτως.

Δημήτρης: Περίπου, είναι μια ιστορία άγρια. Όλοι σκοτώνονται στο τέλος, αυτό είναι κάτι το οποίο μπορείς να περιμένεις έτσι κι αλλιώς. Κατά τ’ άλλα, ένα σωρό πράγματα που κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί έχουν κάποιο ενδιαφέρον, όπως βουνά, βασίλεια, βασιλιάδες, πριγκίπισσες και θρόνοι. Βασικά απ’ όσο έχω καταλάβει είναι μια «Λάμψη» με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και περισσότερο ξεκοίλιασμα.

Μαρίτα: Μια σειρά που πέφτει τρελό θανατικό.

 

Τι καταλαβαίνεις όταν ακούς «winter is coming»;

winter
Αλέξανδρος: Κάποια σχέση με έναν τύπο που κρατάει το σπαθί του, φοράει γούνα και κοιτάει βαθυστόχαστα στον ορίζοντα. Δεν έχω ξεκαθαρίσει αν είναι διαφήμιση για τη γούνα ή κάτι από τη σειρά. Αν είναι διαφήμιση, well done Λουμπουτάν!

Λίνα: Έρχεται ο χειμώνας;

Βεατρίκη: Ότι έρχεται κάτι «σκοτεινό», «κακό» – μου βγάζει λίγο σκανδιναβικό goth.

Ρόζαλιν: Το έχω δει πολλές φορές στο facebook. Δείχνει ένα νησί με ένα σύμβολο, οπότε πρέπει να είναι κάτι σχετικό.

Βαγγελίτσα: Το τέλος μίας εποχής και η αρχή μιας άλλης.

Χριστιάνα: Ένας τύπος σε ένα θρόνο που κοιτάει απειλητικά την κάμερα. Ελπίζω σύντομα να πεθάνει και αυτός απρόοπτα και να σταματήσει το facebook να γεμίζει με memes του.

Δημήτρης: Τίποτα! Άντε, να δώσω ότι – και καλά – ο χειμώνας φέρνει και κάποιον μαζί του που μαμάει και δέρνει, ότι δεν έρχεται μόνος του ο χειμώνας. Αν είναι έτσι πάντως, δεν πολυτρόμαξα.

Μαρίτα: Snow. Lot’s of snow. John Snow.

 

Μπορείς να ονομάσεις τρεις οικογένειες στο GoT;

3768_134046229877
Αλέξανδρος: Εχμ…οι Βροντάκηδες δεν παίζουν ε;

Λίνα: E;

Βεατρίκη: Lannister – μόνο αυτή ξέρω (από την πλύση εγκεφάλου των media).

Ρόζαλιν: Οι βόρειοι, οι νότιοι και οι δυτικοί.

Βαγγελίτσα: Η οικογένεια των καλών των κακών και των άσχημων.

Χριστιάνα: Οι τύποι με τις γούνες, οι τύποι με τους δράκους και αυτοί που δεν κάνουν σεξ.

Δημήτρης: Χαμπάρια, είμαι ο Τζίμι Χουμου-χουμου-νουκου-νουκου-άπουα κι από δω μικρός μου αδερφός. Μπαμπάτσα. (Προφανώς και όχι!)

Μαρίτα: Nothernos, Westeros, Hipsteros.

 

Ποιος είναι αυτή τη στιγμή ο κυβερνήτης του Westeros;

game-of-thrones-king-with-there-crown
Αλέξανδρος: Και το ήξερα ότι ο Σβαρτσενέγκερ μετά την καριέρα του στο Τέξας θα ξεπεφτε σε καμία κοινότητα. Να ζήσει ο κυβερνήτης.

Λίνα: Δε θα ΄ναι;

Βεατρίκη: Έλα μου ντε!

Ρόζαλιν: Ο Paul. Δεν μπορεί θα υπάρχει ένας Paul στη σειρά.

Βαγγελίτσα: Είναι μία από τις οικογένειες αυτή; Θα πω ένας ψηλός γέρος με μακριά μαλλιά.

Χριστιάνα: Η βρώμικη κοπέλα με τον δράκο-κατοικίδιο. (δείτε ερώτηση 8)

Δημήτρης: Θα έλεγα ο Πούτιν αλλά δεν έχω προσέξει να είναι το ξανθό γένος κυρίαρχο στο GoT.

Μαρίτα: Κάποιος που θα πεθάνει;

 

Ποιος είναι αυτός ο τύπος;

eddard-ned-stark-1280-1-_FULL
Αλέξανδρος: Α, ο τύπος με τη γούνα! Ο κρυουλιάρης ντε…!

Λίνα: Ένας με γουναρικό. Καλή φάτσα φαίνεται, Τον καλό και σοφό θα παίζει.

Βεατρίκη: Αρχηγός μιας οικογένειας (έχω δει τα 2 πρώτα επεισόδια).

Ρόζαλιν: Μου θυμίζει κάτι από Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Βαγγελίτσα: Το παιδί του προηγούμενου κυβερνήτη. Δηλαδή το παιδί του Westeros.

Χριστιάνα: Ένας τύπος με κακό γούστο στο ντύσιμο. Οι γούνες ήταν εκτός μόδας αυτό το χειμώνα, άλλωστε. Από την άλλη το δερμάτινο γάντι αποτελεί πολύ καλή στυλιστική επιλογή.

Δημήτρης: Δεν έχω ιδέα. Υποθέτω όμως ότι αγωνίζεται για έναν κόσμο δίκαιο, όπου τα διάφορα φρικιά της σειράς θα μπορούν να ζουν μακριά από την πλεκτάνη και την αδικία. Στον ελεύθερο του χρόνο ίσως φροντίζει αδέσποτα και διαβάζει παραμύθια σε τυφλά παιδιά, ενώ στάνταρ ρίχνει τα γκομενάκια.

Μαρίτα: Κάποιος που αγαπούν όλοι και θα πεθάνει.

 

Τι ξέρεις για αυτόν τον τύπο;  

john

Αλέξανδρος: Αυτόν τον ξέρω. Αυτός νομίζω δεν ξέρει τίποτα. Εντάξει, Jon Snow, μέχρι εκεί σκαμπάζω.

Λίνα: Ωραίος είναι αυτός, αγγίζει λίγο τα γούστα μου. Πολύ λίγο. Έχει και βρετανική προφορά;

Βεατρίκη: ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!

Ρόζαλιν: Αποτυχημένος σωσίας του Τζόνι Ντεπ που πήγε στα χιόνια.

Βαγγελίτσα: Αυτός προσπαθεί λίγο να μοιάσει στον Τζόνι Ντεπ, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Χριστιάνα: Το τελευταίο θύμα του GOT, o John Snow και πολύ όμορφο τεκνό!

Δημήτρης: Τίποτα. Πάλι υποθέτοντας όμως, πρέπει να έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα όμως. Φαίνεται να έχει ένα άγχος, μια κωλοπιλάλα που τον οδηγεί συνέχεια στο να κάνει μαλακίες. Έχει θέματα.

Μαρίτα: Ότι είναι ο John Snow και θα πεθάνει.

 

Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι και ποια πιστεύεις ότι είναι η μοίρα τους;

starks

Αλέξανδρος: Η σκηνοθετική άποψη ντύνει με γκρίζο τα πρόσωπα των οποίων η μοίρα είναι αβέβαιη. Η αγωνία είναι έκδηλη στα μάτια τους, ενώ το ελαφρύ φλουτάρισμα του background υποδηλώνει ότι βιώνουν ένα δράμα που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τους τριγύρω τους. Παρ’ όλα αυτά φοράνε όλοι γούνα, οπότε καλά να πάθουν τα ρεμάλια, σκοτώνονται τα ζωάκια μπας και κρυώσει η πλουτοκρατία. Στην πυρά!

Λίνα: Α αυτή η κοπελίτσα κάτι πριγκίπισσα θυμάμαι είναι. Και η διπλανή της παίζει το αγόρι νομίζω. Ε αυτοί μάλλον θα είναι οι αδικημένοι. Καλά ας είχα γεννηθεί κι εγώ Αγγλία ή Αμερική, θα σου ΄λεγα τύχη να παίζω στο Game of Thrones.

Βεατρίκη: Γενναίοι πολεμιστές (outsider στη σειρά) που μάλλον θα επικρατήσουν σε μάχες.

Ρόζαλιν: Μου κάνει κάτι σε ζόμπι, γιατί είναι άχρωμοι σαν να τους λείπει αίμα.

Βαγγελίτσα: Μαμά, μπαμπάς και παιδί; Μάλλον από αυτά που ακούμε από τη σειρά, θα πεθάνουν.

Χριστιάνα: Είναι και οι δύο πολύ χλωμοί και σκεπτικοί, οπότε πιστεύω ότι τους έχει χτυπήσει μία ανίατη ασθένεια και σε λίγο καιρό θα πεθάνουν.

Δημήτρης: Καλά, ο δεξιά πεθαίνει στάνταρ. Σε αντίθεση με τις άλλες φιγούρες που έχω στο μυαλό μου, αυτός πάει γυρεύοντας. Είναι ο κακός, υποθέτω, όμως -προφανώς- δεν ξέρω ποιος είναι. Τα παιδάκια επίσης πεθαίνουν, ίσως και με λίγο διαστροφικό τρόπο για να πονέσει περισσότερο όποιος τα λυπάται. Η τύπισσα φαίνεται καλούλα, προστατεύει -στάνταρ- τα παιδιά μέχρι τέλους, όμως πεθαίνει κι αυτή. Προφανώς.

Μαρίτα: Φίλοι του John Snow, καταδικασμένοι να ζουν στη σκιά της δόξας του.

 

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το «ταξίδι» αυτής της ηρωίδας;

daenerys

Αλέξανδρος: Εχμ, προς το ντουζ, πρώτα απ’ όλα… στο οποίο μπορεί να ξέχασε να πάει, αλλά στο κομμωτήριο, δεν παρέλειψε! Επίσης, αν κρίνω από τον ώμο της, ίσως χρειάζεται καλύτερο αντικουνουπικό.

Λίνα: Κι αυτή θυμάμαι. Κάνει θραύση. Κάτι κόρη των δράκων πρέπει να ΄ναι. Μακρινό.

Βεατρίκη: «Ταξίδι ομορφιάς».

Ρόζαλιν: Μεγάλωσε μόνη της στη φύση, λίγο σαν τον Ταρζάν, θα βρήκε κάποιους που την πήραν μαζί της και τώρα είναι σαν πολεμίστρια. Και ο δράκος είναι σαν ο φύλακας άγγελός της. Μπορεί να είναι και το μυστικό της σπαθί, σαν τα πόκεμον που τα βγάζουν από τη μπάλα για να πολεμήσουν.

Βαγγελίτσα: Διακρίνω ένα μίσος στο βλέμμα της οπότε μάλλον πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και τώρα έχει βαλθεί να τους εκδικηθεί όλους, οπότε μάλλον τώρα ηγείται κάποιας οικογένειας και εναντιώνεται σε αυτούς που της έκαναν κακό.

Χριστιάνα: Να υιοθετήσει μία ντουζίνα δράκους, να δολοφονήσει όλους τους άντρες της έπειτα να δολοφονήσει και τους δράκους της και να υιοθετήσει μία ντουζίνα γάτες, που είναι πιο ήμερες και πιο γλυκούλες.

Δημήτρης: Ούτε ξέρω, ούτε θέλω να ξέρω. Αλήθεια. Ας πούμε…. προς τα κει όπου υπάρχει η «λύση» του προβλήματος (;;;;)

Μαρίτα: Αλίκη Βουγιουκλάκη στη Μαρία της Σιωπής, on LSD.

 

Πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για αυτόν τον τύπο;

1280x720-KM_
Αλέξανδρος: Αισθάνονταν τόσο άσχημα που μας τον έμαθαν κι εμάς! Κωλόπαιδο τον έλεγαν, μούλικο τον κατέβαζαν. Καλά που πέθανε κι αυτός και σταμάτησαν να μας τρώνε τα αυτιά (με αυτόν). Παίζει να το έκανε ο κοντός.

Λίνα: Μίσος. Αυτός νομίζω γουστάρει και την ξαδέρφη του, την πριγκίπισσα.

Βεατρίκη: Σίγουρα άσχημα, εκδικητικά, κακά.

Ρόζαλιν: Σαν γλίτσας είναι. Όλοι θέλουν να του δώσουν μπουκέτο.

Βαγγελίτσα: Γλυκούλης είναι σε σχέση με τους προηγούμενους. Από τους μέχρι τώρα ήρωες μού είναι ο πιο συμπαθής.

Χριστιάνα: Από το αλαζονικό του ύφος, θα μάντευα μίσος και απέχθεια. Αν και πάλι πιστεύω ότι λίγα είναι τα ψωμιά του και αυτού!

Δημήτρης: Πώς μπορεί να αισθάνονται, πέραν του να θέλουν να τον καρπαζώσουν; Εγώ με την πρώτη ματιά θα ήθελα να ήμουν ανώτερός του στο στρατό και να τον έπηζα για να βλέπω αυτή την εμετική φάτσα να μετατρέπεται σε βλέμμα απόγνωσης.

Μαρίτα: Τον μισούν γιατί φαίνεται χαιρέκακος αλλά αστείος συνάμα γιατί του πέφτει το στέμμα. Δεν πεθαίνει.

 

Πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για αυτόν τον τύπο;

episode-28-02-1920-e1407805688727
Αλέξανδρος: Δεν ξέρω, αλλά αυτός θέλει πίσω το μπιφτέκι του.

Λίνα: Καλή φάτσα. Τον καλό θα παίζει. Συμπάθεια θα αισθάνονται εικάζω.

Βεατρίκη: Συμπόνοια.

Ρόζαλιν: Αυτόν μπορεί να τον συμπαθούν. Είναι πιο ταπεινός και χαμηλοβλεπής.

Βαγγελίτσα: Το αντίθετο με τον προηγούμενο (Τζόφρι), λίγο υποχθόνιος, λίγο ύπουλος.

Χριστιάνα: Ότι με αυτό το θλιμμένο ύφος δεν θα επιβιώσει για πολύ παραπάνω.

Δημήτρης: Οι γυναίκες τον αγαπούν, ίσως παραπάνω απ’ όσο δικαιολογείται. Οι άντρες ταυτίζονται μαζί του, μέχρι να κάνει μια μαλακία και να πεθάνει. Στάνταρ είναι καλός, όμως δεν φαίνεται να του κόβει ιδιαίτερα.

Μαρίτα: Τον συμπαθούν γιατί έχει ευγενική φυσιογνωμία. Θα πεθάνει.

 

Ποια πιστεύεις ότι είναι η σχέση αυτών των δύο; Τι εννοούσε όταν έλεγε «Τα πράγματα που κάνω για την αγάπη»;

pixel.mk-koga-brat-sestra-ljubi-vo-germanija-10745
Αλέξανδρος:  Εχμ, είναι απλό. Ο τύπος ήθελε κωλαράκι και αυτή τον αγαπούσε πολύ  για να αρνηθεί. (Ο κοντός παίζει να είναι ακόμη πίσω από την κουρτίνα)

Λίνα: Τα ΄χουνε. Γουστάρονται κλπ. Πονεμένη θα είναι η ιστορία για να πουλήσει. Εικάζω.

Βεατρίκη: Πρώην γκόμενοι, on-off σχέση. «Ξέρω δεν έχεις άλλη υπομονή, δεν μπορείς να με περιμένεις, ναι, σε έχω κερατώσει κάποια στιγμή κλπ – αλλά εσένα αγαπάω πραγματικά»….

Ρόζαλιν: Μπορεί να είναι ερώτηση παγίδα και να μην είναι ζευγάρι, αλλά θα πω ότι είναι ζευγάρι, γιατί είμαι ρομαντική.

Βαγγελίτσα: Fifty shades of Grey; Θα μπορούσε να είναι πατέρας της και να τη βιάζει, να τη δέρνει, αλλά αυτή να τα υπομένει.

Χριστιάνα: Να κάνουν σεξ και έπειτα ο ένας να δολοφονήσει τον άλλον. Περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης δίνω στην κοπέλα με τα ωραία μαλλιά.

Δημήτρης: Σε φάση «θα πιάσω δεύτερη δουλειά καρδιά μου, αρκεί να μη χρειαστεί να δουλέψεις εσύ και να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που σε γεμίζει. Να ζωγραφίζεις / γράφεις ποιήματα / σκέφτεσαι πώς θα κάνεις τις γάτες μας να ερωτευτούν η μία την άλλη και να ζήσουν ευτυχισμένες».

Μαρίτα: Εραστές, αλλά πρέπει να χωρίσουν. Εννοούσε τις θυσίες που κάνει για τα παιδιά της (ένα απ’ αυτά θα πεθάνει).

 

Ποια η σχέση αυτών των δύο;

tywin_and_tyrion
Αλέξανδρος: Ο ΚΟΝΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ;;; Δεν εξηγείται αλλιώς, ο αριστερός τον έσωσε από την κουρτίνα που είχε μπλεχτεί.

Λίνα: Σύμμαχοι;

Βεατρίκη: Λυκοφιλία.

Ρόζαλιν: Ή πατέρας γιος ή θείος ανιψιός.

Βαγγελίτσα: Είναι άνδρες ή γυναίκες; Δεν καταλαβαίνω. Μπορεί να είναι οι ηγέτες των δύο μεγάλων οικογενειών και να κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την πίπα της ειρήνης.

Χριστιάνα: Επίσης να κάνουν σεξ και έπειτα ο ένας να δολοφονήσει τον άλλο. Εδώ ο φαλακρός θα πεθάνει.

Δημήτρης: Συντροφική. Για την καταστροφή του σύμπαντος όλου.

Μαρίτα: Πατέρας και γιος, αλλά ο πατέρας δεν τον πολυαγαπάει, γιατί είναι «τεμπέλης», «αχαΐρευτος» και «έμοιασε στη μάνα του». Ο ένας θα πεθάνει.

 

Τι τρέχει με αυτούς τους δύο;

barys_petr

Αλέξανδρος: Δεν ξέρω. Και δεν θέλω να ξέρω…. Πραγματικά πιστεύω ότι με όσα γίνονται σε αυτήν τη σειρά, προτιμώ να μην ξέρω….

Λίνα: Ασφαλίτες.

Βεατρίκη: Κάτι έχουν σκαρώσει.

Ρόζαλιν: Ο φαλακρός μου φαίνεται κάποιος σοφός, κάποιος ιερέας ίσως και ο άλλος πήγε να του ζητήσει συμβουλή.

Βαγγελίτσα: Είναι ξεκάθαρο από την ενδυμασία και μόνο. Ανήκουν στην ίδια οικογένεια, στο ίδιο στρατόπεδο, αλλά ο ένας υπονομεύει τον άλλο. Κάτι σε Κώδικα ντα Βίντσι και Βατικανό μου κάνουν.

Χριστιάνα: Και οι δύο σκέφτονται ότι ο χειμώνας πρέπει να έρθει πολύ γρήγορα γιατί αυτά τα ρούχα τους ζεσταίνουν παρά πολύ μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Δημήτρης: … Ίσως είναι ρουφιάνοι κάποιου. Δεν έχω ιδέα. Ο δεξιά φαίνεται ικανός για οποιαδήποτε ηλιθιότητα.

Μαρίτα: Τους έχει αναθέσει ο βασιλιάς να εκπαιδεύσουν κάποιον που είναι πολύ ατίθασος. Ο αριστερός θέλει να το αποφύγει, ο δεξιός το βλέπει σαν πρόκληση. Κάποιος απ’ τους δύο θα πεθάνει.

 

Ποιος ή τι πιστεύεις ότι είναι ο «Σκύλος» και το «Βουνό»;

1920x0_n7e02y
Αλέξανδρος: Παίζει να είναι energy drinks της εποχής. Άλλωστε το σεξ και η βία είναι κουραστικά….

Λίνα: Κάποιος Σκύλος, πεκινουά ίσως. Και κάποιο βουνό, Όλυμπος φερ΄ειπείν.

Βεατρίκη: Κάτι σε Θιβέτ- ανατολιτικοφιλοσοφοιδεολογιοφάση μου κάνει….

Ρόζαλιν: Το βουνό μπορεί να είναι το μέρος όπου όλοι παλεύουν για τον θρόνο. Ο σκύλος να είναι σαν δράκος που το φυλάει;

Βαγγελίτσα: Τα ονόματα μίας ομάδας αντίπαλων. Τι ονόματα είναι αυτά; Γιατί βλέπετε τη σειρά, ειλικρινά!

Χριστιάνα: Είναι και οι δύο το ίδιο πρόσωπο. Ύπουλος κατάσκοπος που δουλεύει για όλες τις οικογένειες με διαφορετικά ψευδώνυμα για να καταφέρει να επιβιώσει. Θα πεθάνει σε δύο επεισόδια από δάγκωμα δράκου!

Δημήτρης: Έλα μου ντε. Ο τυπάς μάλλον είναι το βουνό. Για σκύλο δεν τον κόβω.

Μαρίτα: Ο «Σκύλος» είναι κάποιος δούλος και το «Βουνό» είναι πολεμιστής-ντούκι (καλό 4άρι στο μπάσκετ).

 

Τι πιστεύεις ότι είναι ο Κόκκινος Γάμος;

game-of-thrones
Αλέξανδρος: Χαχαχαχαχαχααχα……ναι. ^.^ Καλύτερος από τον λευκό.

Λίνα: Πώς λέμε λευκός, χωρίς σεξ και αίμα. Ε ο κόκκινος θα είναι το αντίθετο.

Βεατρίκη: Μόνο τον ματωμένο γάμο ξέρω – χρωματιστούς όχι.

Ρόζαλιν: Σαν τον ματωμένο γάμο. Κόκκινο πανί για όσους είναι από άλλη οικογένεια. Σαν τους Φορτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες, σαν την Ιουλιέτα και τον Ρωμαίο.

Βαγγελίτσα: Σαν τον δικό μας, τον λευκό γάμο. Για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα. Μου θυμίζει βέβαια και λίγο Κοκκινόπουλο.

Χριστιάνα: Γάμος με πολύ σεξ που καταλήγει στην ύπουλη δολοφονία ενός ανύποπτου τύπου από το πίσω τραπέζι.

Δημήτρης: Θάνατος. Για όλους. Με κάθε τρόπο. Διεστραμμένο ή νορμάλ. Αρκεί να είναι ίδιο το αποτέλεσμα. Δηλαδή να πεθάνουν όλοι.

Μαρίτα: Γάμος- μακελειό. Γιατί ουδέν καλό αμιγές κακού, στο GoT.

 

Τι πιστεύεις ότι συμβαίνει εδώ;

blackwater

Αλέξανδρος: Άσε να μαντέψω. Ο κυβερνήτης του Westeros, Άρνολντ, σχεδίασε τον κομψό εορτασμό με πυροτεχνήματα της 4ης Ιουλίου.

Λίνα: Βαρελότα. Ή άλλαξε η χρονιά. Ή νίκησε η Πανάθα;

Βεατρίκη: Ναυμαχία???????????

Ρόζαλιν: Για πάρτι το κόβω, εκτός αν είναι κάτι σε αστρικό φαινόμενο, σαν το Βόρειο Σέλας.

Βαγγελίτσα: Πάρτι με πυροτεχνήματα. Μάλλον εκεί ήρθε ο Winter.

Χριστιάνα: Τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα για κάθε επιτυχημένη δολοφονία ενός πρωταγωνιστή της σειράς!

Δημήτρης: Ή πήρε ο ΠΑΟ το πρωτάθλημα ή κάποιος πεθαίνει κλασικά. Για γιορτή δεν μου κάνει πάντως, κάποια μαλακία έγινε και μάλλον την έκαναν οι άλλοι δυο 4 φωτογραφίες πίσω.

Μαρίτα: Τελείωσε ο John Snow.

 

Τι συμβαίνει εδώ;  

hardhome

Αλέξανδρος: Ποτέ πια μάσκα νυκτός;

Λίνα: Αυτός μ΄ αρέσει. Μπορώ να αρχίσω να βλέπω τη σειρά γι΄ αυτόν και μόνο!

Βεατρίκη: Κάτι πολύ κακό……….

Ρόζαλιν: Και μετά μου λέτε ότι δεν έχει ζόμπι η σειρά. Είναι σε ένα πεδίο μάχης, κατασκήνωσης και αυτός τους λέει να σταματήσουν τον πόλεμο, γιατί θέλει να τραβήξει την προσοχή τους για να τους πει κάτι.

Βαγγελίτσα: Δίνει το σήμα για να επιτεθούν. Σαν τον Βόλντερμοντ.

Χριστιάνα: Οι δράκοι της κοπέλας (ερώτηση 8) ζευγάρωσαν με τον τύπο στον θρόνο και κάπως έτσι «ήρθε ο χειμώνας».

Δημήτρης: Ήρθε το τέλος για όλους όσους μόλις συμπάθησες. Κλασικά. Βέβαια κι αυτός δεν θα το χαρεί πολύ. Δεν φαίνεται και κάνα σπίρτο.

Μαρίτα: Ο παππούς του John Snow, George Snow. Αγαπημένοι πρωταγωνιστές πεθαίνουν πίσω του.

 

Hodor;

mgid-uma-image-mtv
Αλέξανδρος: Χωρίς κέτσαπ, ευχαριστώ. Τυπογραφικό είναι, έτσι;

Λίνα: Χόντρο;

Βεατρίκη: What???????????

Ρόζαλιν: Μου θυμίζει τον Τζον Μπλακ. Αυτός πρέπει να είναι ο χωρατατζής του χωριού.

Βαγγελίτσα: Τι; Hot Dog; Μου θυμίζει έναν έλληνα ηθοποιό. Δεν θα θελα να επεκταθώ περισσότερο.

Χριστιάνα: Γλυκύτατος, τρώει burger με δράκους από το σφαγείο/κρεοπωλείο της κοπέλας. (δείτε πάλι ερώτηση 8)

Δημήτρης: Λίγο ζάχαρη, καθόλου γάλα. Ευχαριστώ.

Μαρίτα: You too will die.

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Καραβία – Σοφιάννα Μπονοβόλια

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]