Τα social media «έχουν πλημμυρίσει» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από video με ανθρώπους, επώνυμους και ανώνυμους, που αδειάζουν κουβάδες με παγωμένο νερό στο κεφάλι τους. Όχι δεν τρελάθηκαν, αλλά στηρίζουν (!) με αυτό τον τρόπο την οργάνωση κατά της ασθένειας ALS (Αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση).

Δεν υπάρχει ωστόσο σε ολόκληρο τον κόσμο η ίδια ευχέρεια στο να αδειάζουν κουβάδες με νερό στο κεφάλι τους, τραβώντας σε video την όλη διαδικασία. Στην Παλαιστίνη λόγου χάρη το νερό είναι ένα αγαθό που δεν έχουν την δυνατότητα να το σπαταλήσουν ώστε να βρέχουν ο ένας τον άλλον.

Αυτό που ρέει στην αφθονία στην Παλαιστίνη από τότε που ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας από τους Ισραηλινούς είναι τα χαλάσματα και οι πέτρες από τα συντρίμμια. Από το ice bucket challenge ολόκληρου του πλανήτη, στο remains bucket της Παλαιστίνης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια