Το IMDb, το οποίο θεωρείται η πιο δημοφιλής και έγκυρη πηγή πληροφοριών για ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και διασημότητες παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στα τρανς και non-binary άτομα να καταχωρούνται με το όνομα που επιθυμούν κι όχι μ’ αυτό που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση.

Η εταιρεία που ανήκει στην Amazon, δήλωσε σήμερα στο Variety την Τρίτη 13 Αυγούστου «ότι επιτρέπει την απομάκρυνση των ονομάτων που δεν είναι επιθυμητά από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην πλατφόρμα.»

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από απόφαση αρκετών LGBT+ οργανώσεων να κινηθούν νομικά κατά του ΙΜDb, αφού υιοθετούσε την πρακτική του misgendering, xρησιμοποιώντας τα ονόματα γέννησης των τρανς/non binary ηθοποιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

«Μόλις η ομάδα IMDb διαπιστώσει ότι το όνομα γέννησης ενός ατόμου θα πρέπει να αφαιρεθεί – υπό την προϋπόθεση αυτής της ενημερωμένης διαδικασίας – θα εξετάσουμε και θα αφαιρέσουμε κάθε εμφάνιση του ονόματος γέννησης τους στη βιογραφική του σελίδα στο IMDb», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ιστοσελίδας.

Πηγή: avmag.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια