Μέχρι και στη διαγραφή των σχολίων των χρηστών για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in the Room», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, έφτασε το δημοφιλές σάιτ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, Internet Movie Data Base (IMDB). Κι αυτό γιατί οι χρήστες δεν σχολιάζαν την ταινία, αλλά καταφέρονταν κατά του Γαβρά και του Βαρουφάκη.

Έλληνες χρήστες λοιπόν οι οποίοι μάλιστα ομολογούσαν ότι δεν είχαν δει την ταινία, έγραφαν διαφόρα αρνητικά σχόλια κατά του Γαβρά και του Βαρουφάκη και όχι φυσικά για την ταινία. Έτσι, το IMDB έσβησε τα σχόλια και κράτησε μόνο δύο κριτικές από χρήστες, οι οποίοι φαίνεται να έχουν δει την ταινία.

Μπορεί τα σχόλια των κριτικών να διαγράφηκαν αλλά οι αξιολογήσεις για την ταινία έχουν μείνει και αποτυπώνονται στα «αστέρια».

imdb rates

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X