Ο ηγέτης του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος PVV (Κόμμα της Ελευθερίας), Γκερτ Βίλντερς, κατήγγειλε ότι το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του, με την αιτιολογία ότι προωθεί «ρητορική μίσους».

Όπως είπε ο Γκερτ Βίλντερς, γνωστός για τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις του, αλλά και την αντιισλαμική ρητορική, το μπλοκάρισμα του λογαριασμού είναι προσωρινό, ωστόσο μπορεί να γίνει μόνιμο.

Αν και το Twitter δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο, ο ίδιος ο Βίλντερς δήλωσε ότι η αφορμή για το μπλόκο στον λογαριασμό του οφείλεται σε ανάρτησή του, στην οποία χαρακτήριζε προοδευτικό κόμμα «Κορόιδα που εισάγουν όλο και περισσότερο Ισλάμ και μετά ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις συνέπειες, όπως οι φόνοι τιμής».

*Αλιευμένο από την efsyn.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X