Η Χρυσή Αυγή φτάνει στις εκλογές εν μέσω βαθιάς κρίσης και αμφισβήτησης της ηγεσίας της.

Αφορμή για τις τελευταίες αποχωρήσεις στελεχών σε όλη την Ελλάδα φαίνεται να είναι η ύπαρξη αλλοδαπών/αλλογενών υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Την “αποκάλυψη” έκανε ο φασιστικός “Στόχος” (που έχει ήδη από το 2015 αποστασιοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή λόγω της γνωστής δήλωσης του Αρχηγού της περί “ανάληψης πολιτικής ευθύνης” για τη δολοφονία Φύσσα).

Μάλιστα, ο “Στόχος” παραθέτει ΦΕΚ απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε “αλλογενή αλλοδαπή” από την Ουκρανία που στη συνέχεια συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Κασιδιάρη για το δήμο Αθήνας ως υποψήφια.

“Έτσι μετά τους Μακεδόνες ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που καλούνται να ψηφίσουν την Εγκέ, τον Φλοριάν και την Ελκαμίς, τώρα και η Αθηναίοι μπορούν να ψηφίσουν την κυρία Κρουσένιτσκα. Άπαντες έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα βάση νόμων που η Χρυσή Αυγή καταγγέλει επί χρόνια και μάλιστα λέει και πως θα καταργήσει μόις έρθει στα πράγματα. Να μας πουν κιόλας αν θα πάρουν πίσω τις υπηκοότητες και των δικών τους υποψηφίων…” (σσ: διατηρείται η ορθογραφία του κειμένου του “Στόχου”).

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο “Στόχος” έχουν ήδη εκδηλωθεί παραιτήσεις:

α) του γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Πιερίας Γεώργιου Χαϊδαλή.

β) του παλιού στελέχους της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Σταύρου Καρεφυλλάκη, που ανακοίνωσε την παραίτησή του και μέσω facebook.

γ) του πρώην υπεύθυνου της τοπικής οργάνωσης Δυτικής Αττικής Κώστα Αντωνόπουλου, που επίσης προχώρησε λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε σχετική ανάρτηση με το ακόλουθο περιεχόμενο:

“Επειδή πολλοί φίλοι και Συναγωνιστές τις τελευταίες ημέρες μου στέλνετε μηνύματα για τις εκλογές καθώς και παράπονα σας εκφραζοντας απογοήτευση για την εικόνα που παρουσιάζει το Κίνημα τόσο δημοσκοπικά, όσο και μέσα στην κοινωνία από την οποία αναδείχθηκε, θέλω να σας ενημερώσω ότι ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο εγώ έχω παραιτηθεί από την Χρυσή Αυγή.

Εξακολουθώ να είμαι πιστός στην Ιδέα της πατρίδας και να προσπαθώ να την υπηρετώ όπως ακόμα μπορώ. Με όσους από σας συναντηθήκαμε στο πεζοδρόμιο και στους αγώνες πάντα ένα κομμάτι μου θα σας ανήκει. Για όσους εκμεταλλεύτηκαν τον αγνό μας Αγώνα για τα συμφέροντα τους θα τους κρίνει η ίδια η ιστορία.

Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για τον Εθνικισμό στις καλένδρες μικροκομματικών επιλογών. Η φλόγα μέσα μας άσβεστη και είμαι σίγουρος ότι θα ξανασυναντηθούμε γιατί το προσκλητήριο για την σωτηρία της πατρίδας είναι πάντα επίκαιρο! Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος”.

Πηγή: jailgoldendawn

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια