Με το γνωστό τραγούδι της ιταλικής αντίστασης «Μπέλα Τσάο» αποδοκίμασαν πολλοί επισκέπτες του Φεστιβάλ Βιβλίου του Τορίνου την πρόκληση της Κιάρα Τζανίνι, της συγγραφέα του βιβλίου «Είμαι ο Ματέο Σαλβίνι», όταν αυτή θέλησε προκλητικά να φωτογραφηθεί μπροστά στο περίπτερο του μεγάλου και γνωστού για την προοδευτική ιστορία του εκδοτικού οίκου Feltrinelli.
Κατά τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της έναρξης του Φεστιβάλ Βιβλίου του Τορίνου είχε ξεσπάσει έντονη πολεμική γύρω από την παρουσία στην έκθεση του εκδοτικού οίκου Altaforte, στον οποίο έχει εκδοθεί το βιβλίο για τον Σαλβίνι.
Η παρουσία του οίκου, που θεωρητικά πρόσκειται στη νεοναζιστική οργάνωση Casa Pound και οι εμπρηστικές δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Φραντσέσκο Πολάκι (που είναι εξάλλου ηγετικό μέλος της οργάνωσης και γνωστός πρωταγωνιστής σε πολλές βίαιες επιθέσεις στο παρελθόν) είχαν πυροδοτήσει αντιδράσεις από πολλούς συγγραφείς, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραστούν στο Φεστιβάλ εάν θα εκπροσωπείτο και ο εκδοτικός οίκος Altaforte.
Μία γυναίκα είχε έντονη συζήτηση με την Τζανίνι, που πήγε στην έκθεση παρά τις αντιδράσεις, ζητώντας έντονα από τη συγγραφέα του βιβλίου για τον Σαλβίνι «να σεβασθεί την ιστορία του μιλανέζικου εκδοτικού οίκου». Στο σημείο εκείνο ένας από τους εργαζόμενους στο περίπτερο άρχισε να τραγουδάει το «Μπέλα Τσάο». Τότε άρχισαν να τραγουδούν και πολλοί άλλοι επισκέπτες, αναγκάζοντας τη Τζανίνι να αποχωρήσει από τον χώρο της έκθεσης βιβλίου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X