Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι αγαπούσε τα Wikileaks κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία έγινε στο Λονδίνο ύστερα από αίτημα των Η.Π.Α.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του Ασάνζ, ο Τραμπ δήλωσε: “Δεν γνωρίζω τίποτα για τα Wikileaks. Δεν είναι το αντικείμενό μου”.

Ο Τραμπ ήταν σαφώς λιγότερο πρόθυμος να μιλήσει για ζητήματα διαφάνειας η αποκάλυψή των οποίων το 2016 είχε παίξει σημαντικό ρόλο στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α, όπως με τη δημοσίευση ορισμένων εγγράφων από την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Τότε ο υποψήφιος Τραμπ χαρακτήριζε τη δουλειά των wikileaks καταπληκτική και είπε ότι αγαπούσε αυτά που έκανε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια