«Τι βρέχει; Μην με τρομάζετε. Άμα βρέξει θα μείνουμε όλοι εδώ έτσι;», ήταν τα λόγια του Σωκράτη Μάλαμα στην χτεσινή συναυλία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου κυριολεκτικά πλημμύρισε από κόσμο. Στην είσοδο με το ζόρι περνούσες για να μπεις, ενώ ελεύθερο χώρο έβρισκες μόνο πίσω πίσω στο χώρο της συναυλίας. Παρά τις προγνώσεις για βροχή, ο καιρός έκανε τη χάρη στις χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν και οι προσευχές του Μάλαμα για «ένα Νοτιά» έπιασαν. Έτσι κι αλλιώς βέβαια και με βροχή ο κόσμος δεν θα έφευγε.

Κάπως έτσι, ξεκίνησε και ένα 3ωρο ταξίδι όπου κανέναν δεν άφησε παραπονεμένο. Ο Σωκράτης Μάλαμας είπε τα περισσότερα από τα τραγούδια του, ξεσηκώνοντας ιδιαίτερα τον κόσμο με τα γνωστά και αγαπημένα του όπως το «Στα είπα όλα» και το «Τσιγάρο ατελείωτο», το «Χαμένο ρούχο», την «Νεράιδα» και το «Γράμμα». Ενώ είπε και 3-4 τραγούδια του έτερου αγαπημένου Θανάση Παπακωνσταντίνου, όπως το «Διάφανος” και «Στην Αμερική».

Η ώρα περνούσε, τα χέρια υψώνονταν, μπουκάλια με νερό άνοιγαν, ο κόσμος σχημάτιζε κύκλους και χόρευε, ξελαρυγγιαζόταν, τραγουδούσε μαζί με τον Μάλαμα, ενώ στο τραγούδι του Ξυλούρη «Η μπαλάντα του Κυρ Μέντιου» ο Μάλαμας άφησε το κοινό να πει τους τελευταίους στίχους: «να σκοτώνονται οι λαοί για τ΄ αφέντη το φαΐ».

Όσο και αν ο κόσμος δεν χόρταινε, κάποια στιγμή το τέλος ήρθε. «Δυστυχώς έχουμε περιορισμό μέχρι τις 12 να παίξουμε», είπε ο τραγουδιστής και συνέχισε λέγοντας «Μια μέρα θα πάμε σε μια παραλία να παίζουμε όλο το βράδυ». Μέχρι τότε αποχαιρέτησε τον κόσμο δίνοντας ραντεβού σύντομα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια