Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή και χρηματική ικανοποίηση χιλιάδων ευρώ επέβαλε πριν από λίγη ώρα το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 33χρονο ιδιοκτήτη πιτσαρίας που γρονθοκόπησε και τραυμάτισε σοβαρά υπάλληλο του διανομέα, γιατί του ανακοίνωσε ότι είναι άρρωστος και θα λείψει μια μέρα από τη δουλειά!

Ο δράστης δεν εμφανίσθηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο επικαλούμενος προβλήματα υγείας, με τη σειρά του, κι εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση βίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καθώς το θύμα, μοναδικός γονιός ενός 9χρονου αγοριού, κατέληξε στο νοσοκομείο με κατάγματα στην κάτω γνάθο, τραύματα στο κεφάλι και χτυπήματα σε όλο το σώμα του.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο εργαζόταν ανασφάλιστος στο συγκεκριμένο κατάστημα, στην Επτάλοφο, επί ενάμισι μήνα. Όταν συνειδητοποίησε ότι δεν του έχουν κολλήσει τα συμφωνηθέντα ένσημα αποφάσισε να αποχωρήσει, όμως λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του ακολούθησε το περιστατικό ξυλοδαρμού.

Ο διανομέας δεν είχε άμεση συνεργασία με τον εργοδότη, αλλά με τη μητέρα του που λειτουργούσε το μαγαζί. Μία ημέρα την ειδοποίησε πως δεν μπορεί να πάει στην εργασία του, καθώς ήταν άρρωστος με γαστρεντερίτιδα. Μετά από αυτό ο εργοδότης άρχισε να του στέλνει απειλητικά μηνύματα λέγοντάς του πως «κρεμάς το μαγαζί» και πως «όταν γυρίσω από την Ελβετία θα δεις τι θα πάθεις».

Ο εργαζόμενος κατήγγειλε τις απειλές  και την απόπειρα εκφοβισμού στην αστυνομία, η οποία και έκανε συστάσεις στη μητέρα του εργοδότη, αφού εκείνος απουσίαζε στο εξωτερικό. Κατόπιν αυτών ο διανομέας αποχώρησε από το κατάστημα αλλά μερικές ημέρες μετά ο εργοδότης τον βρήκε τυχαία σε δρόμο κοντά στο μαγαζί του και άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές στα χέρια το σώμα και το κεφάλι. Πήγε, μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, στο κατάστημα του, πήρε μία σιδηρογροθιά και επέστρεψε χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Στο δικαστήριο σήμερα ο άτυχος εργαζόμενος βρέθηκε έχοντας τη συμπαράσταση δεκάδων συναδέλφων του, που πραγματοποιούσαν από το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι για το αιματηρό περιστατικό. Μάλιστα, ο γραμματέας του σωματείου διανομέων κατέθεσε ότι «δεν είναι το πρώτο παρόμοιο περιστατικό, αφού ανάλογα έχουν συμβεί δυο άλλες φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Μετά την καταδικαστική απόφαση πάντως, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας μπορεί να ασκήσει έφεση ενώ δεν τίθεται θέμα κράτησης του αφού το δικαστήριο του έδωσε τριετή αναστολή.

*Αλιευμένο από την Εφ. Συν

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια