Την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει τη ρητορική μίσους εναντίον των μεταναστών που εισέρχονται από τα σύνορα της χώρας με το Μεξικό, ενώ πιέζει πολιτικά για να χρηματοδοτηθεί η ιδέα του για ένα τεράστιο τείχος στα σύνορα, δυο καθηγητές από την Καλιφόρνια βρήκαν μια πολύ όμορφη ιδέα για να αποδείξουν πως σύνορα μεταξύ των ανθρώπων δεν υπάρχουν, παρά μόνο στο βρώμικο μυαλό ορισμένων – όπως ο Τραμπ: τοποθέτησαν μειρκές ροζ τραμπάλες στο τείχος.

Οι τραμπάλες για να λειτουργήσουν χρειάζονται ένα άτομο από την μια πλευρά των συνόρων και ένα άλλο από την άλλη. Σύμφωνα με τους δυο καθηγητές, τον Ronald Rael και την Virginia San Fratello, σχεδίαζαν τις τραμπάλες από το 2009 και στόχος τους ήταν να φέρουν κοντά τις δυο πλευρές και να δείξουν ότι η πράξη της μιας πλευράς έχει αντίκτυπο στην άλλη και αντίστοιχα…όπως μια τραμπάλα.

Οι τραμπάλες λειτουργούν από χθες και αποδεικνύουν πως τα τείχη δεν μπορούν να χωρίσουν όταν οι άνθρωποι θέλουν να ενωθούν. 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια