Σε νέα ρατσιστική και οπισθοδρομική τοποθέτηση προέβη ο Βασίλης Τσιάρτας. Μετά το σχόλιό του για την ταυτότητα φύλου, με αφορμή τον πρόσφατο νόμο, καταπιάστηκε με τον Αμίρ, το 11χρονο παιδί στο οποίο αφού πρώτα το υποχρέωσαν να μην κρατήσει την ελληνική σημαία, όπως δικαιούταν, στη συνέχεια επιτέθηκαν σπίτι του με μεθόδους Κου Κλουξ Κλαν, ρίχνοντας πέτρες και μπουκάλια στα παράθυρα.

Ακολούθησε η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να προσκαλέσει τη μητέρα με το παιδί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και έδωσε ο πρωθυπουργός στον 11χρονο την ελληνική σημαία. Η κίνηση έφερε νέα κουβέντα για το θέμα και κάπου εκεί τοποθετήθηκε και ο Βασίλης Τσιάρτας. Ανέβασε μια γαλανόλευκη εικόνα στην οποία γράφει «Την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάνε Έλληνες. Αδιαπραγμάτευτο».

Ο Τσιάρτας δυστυχώς ως δημόσιο πρόσωπο περνά το χειρότερο δυνατό μήνυμα τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Από την άλλη δεν βλέπουμε στο πρόσωπό του, τίποτα περισσότερο από την πραγματικότητα που βλέπουμε και γύρω μας. Ανθρώπους που θεωρούν ότι μισώντας άλλους, παλεύουν για το καλό το δικό τους και του τόπου τους. Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να προσθέτουν κι άλλη ασχήμια σε μια ήδη δύσκολη καθημερινότητα για όλους μας. Όχι τόσο δύσκολη η αλήθεια είναι για τον Β. Τσιάρτα.

Θα πρέπει επίσης να προβληματίσει τον ποδοσφαιριστή ότι το κόμμα που σπεύδει να αγκαλιάσει αυτή του τη στάση, δεν είναι άλλο από τη Χρυσή Αυγή, που χαρακτηρίζει την ανάρτηση ως ένα ακόμη «γκολ στο πολιτικό κατεστημένο”.

Διάβασε αν θέλεις ακόμη:

Θα σ’ ενοχλούσε να σε λέμε Τσάρτα και όχι Τσιάρτα;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X