Υποψήφιος με την νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι ο οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ που έχει καταδικαστεί για ρατσιστική συμπεριφορά, καθώς το 2013 απαίτησε να κατέβουν από το λεωφορείο που οδηγούσε δύο μετανάστες.

Πρόκειται για τον οδηγό του ΟΑΣΘ Παύλο Καραπαναγιωτίδη ο οποίος είναι επίσημα υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε και υποψήφιος της οργάνωσης στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης είχε καταδικαστεί τον Οκτώβριο του 2015 σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 8 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για διακριτική μεταχείριση επιβατών, λόγω της φυλετικής τους καταγωγής.

Η υπόθεση έχει να κάνει με περιστατικό σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ το 2013, όταν, όπως είπε γυναίκα μάρτυρας κατηγορίας που επέβαινε στο λεωφορείο, ο Καραπαναγιωτίδης είχε σταματήσει το λεωφορείο του ΟΑΣΘ που οδηγούσε και, απευθυνόμενος σε δύο Αφρικανούς που μόλις είχαν επιβιβαστεί, τους είπε «εσείς οι δύο κάτω».

Απαντώντας σε διαμαρτυρίες επιβατών ο κ. Καραπαναγιωτίδης έδειξε με περηφάνια τον αγκυλωτό σταυρό, ενώ είχε πει ότι είναι χρυσαυγίτης, γεγονός που αρνήθηκε στο δικαστήριο, ενώ για τα ανάλογα τατουάζ του παρέπεμπε σε σύμβολα της αρχαίας Ελλάδας.

Η υποψηφιότητα του συγκεκριμένου χρυσαυγίτη οδηγού του ΟΑΣΘ φέρνει ξανά στην επιφάνεια καταγγελίες για ρατσιστικές συμπεριφορές μερίδας οδηγών των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης του οργανισμού που είχε ταχθεί κατά της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Σε καμία περίπτωση η εν λόγω μειοψηφία δεν μπορεί να χαρακτηρίσει το σύνολο των οδηγών και των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ωστόσο η δημοκρατική πλειοψηφία και το Συνδικάτο των εργαζομένων οφείλουν σε κάθε ευκαιρία και περίπτωση να καταδικάζουν ρατσιστικές συμπεριφορές στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Πηγή: Alterthess

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια