Σύσσωμο το κοινοβούλιο που μιλά για σκευωρία, ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας

Στη συνεδρίαση που έγινε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητείτο το θέμα της άρσης ασυλίας βουλευτών που φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση της Novartis. Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά και Αριστείδη Φωκά.

Πιο συγκεκριμένα, για τον Ανδρέα Λοβέρδο ψήφισαν συνολικά 214 βουλευτές. Από αυτούς οι 213 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας και μόνο ένας κατά.

Για τον Μάριο Σαλμά ψήφισαν συνολικά 214 βουλευτές. Από αυτούς, οι 209 ψήφισαν υπέρ, οι τέσσερις ψήφισαν κατά και μόνο ένας παρών.

Για τον Αριστείδη Φωκά ψήφισαν συνολικά 215 βουλευτές. Από αυτούς ψήφισαν 212 υπέρ και τρεις κατά. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει χρήση της βουλευτικής του ασυλίας, τονίζοντας ότι θα αντιμετωπίσει τους σκευωρούς του.

Λοβέρδος: «Θα αντιμετωπίσω τους σκευωρούς μου»

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους: «Καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου δεν έκανα. Όλες μου οι αποφάσεις ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του ελληνικού λαού».

Κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία για παραβίαση του Συντάγματος «με την ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται “με ευκαιρία” την άσκηση των καθηκόντων». Επίσης κατήγγειλε πως ο πρωθυπουργός «είναι εκείνος που έδωσε την εντολή και κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία. Τώρα υιοθέτησε και το πιο άθλιο και το πιο ανήθικο και το πιο τραγελαφικό συνάμα ψέμα των κουκουλοφόρων, που δήθεν το θυμήθηκαν στο τέλος του 2018! Επί ένα χρόνο το είχαν δήθεν ξεχάσει και προφανώς τους το υπαγόρευσαν οι σκευωροί προσπαθώντας να κρατήσουν την υπόθεση εναντίον μου ανοικτή, όπως –όπως».

Επίσης ο κ. Λοβέρδος έκανε εκτενή αναφορά σε κομμάτια της δικογραφίας στα οποία γίνεται σαφές ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τη Novartis για κούρεμα ομολόγων προκειμένου να ξεφορτωθεί ελληνικά ομόλογα που είχε στην κατοχή της: «Το 2010 δεν υπήρχε καν σκέψη για κούρεμα ομολόγων. Αυτό έγινε το 2012!!! Και το κούρεμα των ομολόγων των προμηθευτών της Υγείας, των δικαστών και των μικροομολογιούχων, μας ανακοινώθηκε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο από το Υπουργείο Οικονομικών ανήμερα της απόφασης του κουρέματος. Εγώ όμως σύμφωνα με την «κατάθεση» ενός κουκουλοφόρου, ως μάντης Κάλχας, το είχα μαντέψει το 2010. Άθλιοι, συνωμότες! O Γκέμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας. Εσείς είστε απαίσιοι».

Πρόσθεσε ότι είναι «ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989» και δήλωσε την αποφασιστικότητά του να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους σκευωρούς αλλά και να διαλύσει τις αμφιβολίες για την αθωότητά του στο μυαλό και του τελευταίου πολίτη. «Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω! Δίνω λόγο τιμής!», κατέληξε.

Σαλμάς: «Δεν υπάρχει τίποτα»

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, στη δική του εισήγηση είπε πως είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας, την οποία έχει στήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε αγαστή συνεργασία με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε επίσης πως «παρότι δεν υπάρχει τίποτα» καλεί το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί».

Ο κ. Σαλμάς έκανε αναπαραγωγή στην Ολομέλεια ηχητικού αποσπάσματος από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι «η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση».

«Με αυτού του τύπου την παράνομη έκθεση, οι εισαγγελείς ζητούν την άρση ασυλίας μου. Δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει ζημία αλλά ζητώ την άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η σκευωρία. Η άμεμπτη υπουργική θητεία εγγυάται ότι δεν παρανομούσα. Κρατώ και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα παρουσιάσω στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης», είπε ο κ. Σαλμάς. Ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ακόμη στην εξοικονόμηση δαπανών που επιτεύχθηκε επί της υπουργικής του θητείας και τον πόλεμο που δέχθηκε όταν θέσπισε τον κλειστό προϋπολογισμό.

*Αλιευμένο από το ethnos.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια